Lewenborg FC JO17-2

Assist: Anoniem

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

7 maart 2015 11:30

B2 mag eindelijk weer los, lentekriebels voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Op naar Haren, een tegenstander waar wat te halen valt. Het vertrek is om 10:30 wat voor de één te vroeg is, voor de ander geen tijd is.

Stefan en Akshan van B3 vervangen Cedric en Daniel.

Kijken of de trainingsarbeid vruchten afwerpt. De opdracht is duidelijk; kopie erbij, nu de uitvoering.
Opvallend de eerste helft is voor FCL de rust van de verdedigende linie. Dit wordt al snel over genomen door het hele team, super heren. De bal wordt rond gespeeld, zelfs de Joris de keeper wordt hierin betrokken. Aan de lijn geeft dit bij de een hoop bij de andere vrees. Het gaat goed. Joris staat er (nog) solide bij.

Jesse is de eerste helft de gevaarlijkste aanvaller, zonder vertraging
is hij niet te houden :). Justin heeft een mooie kans, maar uiteindelijk gaat de goal naar Aditya. Een
splijtende pass van Akshan, Aditya laat verbaast de tegenstander achter, verrast de goalie met buitenkantje in de verre hoek 0-1. Vlaggenist Joshua is getuige dat we hem net wilden wisselen, tja even wachten dus.   Na enkele minuten gaan we toch met 1-1 de rust in. Balverlies op eigen middenveld, het niet adequaat omschakelen, VV Haren verschalkt Joris met een lob over grote afstand. Een voorsprong zit er niet in, Jesse wordt nog opzichtig op de 16 omver getrokken, wat op de judomat een direct punt is. Maar hier geen punt blijkt te zijn… mmm Een schot van Stefan van dezelfde afstand treft geen doel.

In de rust is de doelstelling duidelijk, winnen. Puntjes op de i in de tweede helft. Na 5 minuten is het raak, Damien brengt de bal hoog voor, dan laat Akshan een Bergkampje zien, op de voet, over tegenstander, omdraaien folie en goal. Na 5 minuten gooit Akshan de wedstrijd zg. op slot door de derde FCL goal. Het balverlies wordt iets meer, al wordt geprobeerd de bal rond te laten gaan, prima. Nadat Jesse een bal net naast heeft geschoten, weet hij na een diepte bal en prima bal voor te geven. Aditya heeft t kopie erbij en kopt diagonaal over de keeper heen. Een prachtige aanval. 1-4
B2 speelt eigenlijk net als de eerste helft tot 10 minuten voor het einde in elke linie goed voetbal, maar gaat dan door elkaar lopen. Of erger niet lopen. Het heeft gelukkig geen consequentie.  Sport: verbeteren van de huidige prestatie. Dus er is werk aan de winkel, de
volgende wedstrijden weer het kopie erbij maar dan tot het einde.  Hopelijk gaan we een mooi tweede deel tegemoet in de competitie, de eerste stappen zijn gezet.