Als je een doelpunt meer maakt dan de ander dan win je. - FC Lewenborg

Als je een doelpunt meer maakt dan de ander dan win je.

GVAV-Rapiditas B5

1 - 2

Lewenborg FC JO17-2

Aditya Bos (solo)
Assist: Rens de Boer

Competitie

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

Datum

27 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Marck Wildeboer

Accommodatie

Onbekend

Uit bij GVAV Rapiditas, altijd "beladen"en vaak leuk. Veld 5, we balen  van het ontbreken van de dug outs. het wordt erger, de scheidsrechter heeft met een pennestreek zijn absentie genoteerd,mn door bestuurlijke dwaling moest de leider van B5 het maar oplossen. resultaat,: Marck scheidsrechter, Fred vlaggenist en de jongens aan de andere kant van het veld. Marck deed de wissels.  mmm. De eerste helft spelen we zoals bedacht. Cedric heeft een speciale taak en voert dit super goed en geconcentreerd uit. Een dikke pluim. FCL oogt rommelig, irritant hé Nick, wat GVAV kansen geeft, met 1 bal op de kruising. hopelijk gaan we schadeloos de rust in. De linker flank speelt met het hart, maar niet met verstand, dit levert onnodig veel problemen op. Over dit tweetal later meer. Joris wordt in de eerste helft toch nog verrast door een afstandschot,waar hebben we dat eerder gezien:)
In de rust besluit B2 het roer om te gooien, waardoor we de achterstand moeten wegpoetsen. En zo geschiede. Nou ja, zo makkelijk ging het echt niet. Binnen de FCL gelederen was niemand bereid de vlag ter hand te nemen, balen. De blauwe kaart in het kwadraat gaat dan ook uit naar Leendert van Galen Last , de vader van Jort - B5 GVAV speler - die voor FCL ging vlaggen. Heel erg bedankt. De vertrouwde opstelling; Teun begint als voorstopper, geflankeert door Loek en Rens. Nick gaat er weer rechtmatig hard-handig-voetig in als laatste man, voorop in de stijd. Centraal staat Roy nu alleen met wisselende flanken, Jesse, Daniel (zeer goed verdedigend spel),Cedric, Destin en Justin. De laatste twee solide. Voorin Aditya, Yassine (wordt zowaar tactisch..) en de ingetapete Damien. Waar de linkerflank voor de rust zwak speelde, gaan ze nu voor het samengepakte publiek de schow stelen. Zonder de dugouts, verbrand bankje, staat GVAV en FCL knus bij elkaar. Loek de pingelende back was klaar met de 0 en weet met een paar mooie bewegingen op te stomen naar  de 16, de aanval wordt geweerd, de bal komt terug, waarna Loek de bal binnenkantvoet tussen de palen richt, de keeper waardeert zijn poging en geeft het doelpunt kado. 1-1, nu even consolideren en na een paar minuten de druk er weer op is het idee aan de kant. Op het veld denkt B2 daar anders over, der op en erover. is hun gedachte. Gelukkig staat Joris fris en fruitig te keepen, geen verrassingen meer voor hem. Na een afgeslagen aanval weet Rens eindelijke zijn assistje te noteren, Aditya weet de dieptebal  naar waarde te beoordelen. Behendig en sterk verschalkt hij zijn verdedigers, na nóg een kapbeweging maakt hij een prachtige goal. Tjonge, wat is  't genieten. O ja, naast Loek wil Jesse zich revancheren t.o.v. de eerste helft. Letterlijk voor het publiek start hij zijn solo, vanaf het middelveld tot ver in het strafschopgebied dolt hij minstens een 5 tal GVAV  rs. Tot een doelpoging komt het niet, heren jullie  spel van eerste helft is vergeven.  Natuurlijk niet vergeten, een leermomentje.
Roy weet nu dat het gras van de buren groener is, wat was het lekker liggen hé. De volgende training zal voor een paar spelers op spitzen gaan, wederom een paar prachtige hoge pirouettes gezien. 
Qua spel en vechtlust een vette voldoende, qua spanning en amusement een uitstekend.
Met de volle winst van het veld, goed gedaan. 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!