C-junioren zaterdag, C4, 4e klasse 18

7 november 2015 13:00

Scheidsrechter

Joel Rutgers

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Harkstede C2 op het programma. Na de, toch wel, onverdiende nederlaag tegen GVAV in de vorige wedstrijd kregen de spelers vandaag de kans om dat recht te zetten.
De tegenstander had fysiek de overhand en dacht misschien daardoor wel dat ze zouden winnen. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat C4 met volle inzet de wedstrijd speelde en af en toe goede combinaties op de mat legde. De snelheid van de spelers werd in de eerste helft goed benut. Door een steekpass van Rick werd Damian weggestuurd. Hij was sneller dan de tegenstander en wist de bal beheerst langs de keeper te spelen. Na 7 minuten stonden we al met 1-0 voor. Daarna ging het spel op en neer maar kreeg Harkstede weinig kansen. Dit kwam ook door de goed meevoetballende keeper Jeremy; als het nodig was kwam hij goed zijn doel uit om een dieptebal van Harkstede onschadelijk te maken. Na 27 minuten een kopie van de 7e minuut. Rick stuurde Paul diep en ook Paul wist de bal beheerst langs de keeper te schuiven. Een 2-0 voorsprong was het resultaat en ook de ruststand. Vlak voor rust kwam Harkstede nog even gevaarlijk bij het doel maar met een katachtige reactie wist Jeremy de bal uit de hoek te stompen.
Na rust kon het niet mooier beginnen. Binnen een paar minuten lag de bal op de stip na een handsbal van Harkstede. Rick schoot de bal eerst op de paal maar kreeg een herkansing omdat de keeper, voordat Rick geschoten had, al bijna op de 5 meterlijn stond. De herkansing ging beheerst in het doel en mete een 3-0 stand leek de wedstrijd beslist. Harkstede ging wat fysieker spelen maar dit de jongens van C4 bleven goed spelen. Harkstede kreeg ook in de tweede helft weinig kansen en het waren schoten van afstand die richting ons doel gingen. Maar telkens stond daar Jeremy die de bal met het grootste gemak kon vangen. Ook de diepteballen werden vakkundig door hem en de overige verdedigers onschadelijk gemaakt. We kregen zelf ook nog wat kansen maar de bal wilde er niet meer in.
Al met al een mooie overwinning, met goed spel. Het was vandaag echt een teamprestatie waar iedereen zijn bijdrage in had. De één wat opvallender (scoren) dan de andere (slim verdedigen) maar als team heeft C4 vandaag laten zien dat ze met goed voetbal wedstrijden kan winnen van lastige tegenstanders.