Mannen zondag, 1, 3e klasse C

21 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Eisinga, S

Het was een lange tijd geleden dat FC Lewenborg een competitiewedstrijd won, op 8 november 2015 versloeg het Velocitas. Daarna haalde men 1 punt in vijf wedstrijden, de ploeg is daardoor ook gezakt naar een wat teleurstellende zevende plaats.

In de basisopstelling mistte alleen Mark Wollinga, de overige spelers waren fit. De bank werd bezet door Rinie en Guido aangevuld met tweede elftal speler Matthew.

Op een kil, koud en vooral nat sportpark viel er de eerste helft eigenlijk weinig te beleven. Hunsingo kreeg van de thuisploeg wel de bal maar deed daar over het algemeen niet zoveel mee. Het werd bij vlagen wel gevaarlijk, raakte zelfs een keer de lat maar het was wel snel duidelijk dat Hunsingo de mindere van de twee was. De thuisploeg speelde vooral in een te laag tempo en het creëerde daardoor veel te weinig. Een 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor Hunsingo en leek de ploeg na een corner zelfs op voorsprong te komen maar aanvoerder Sheduaan haalde de bal van de doellijn. Toen even later Max uit een corner de bal in het doel frommelde  was de 1-0 een feit en was het wachten op meer doelpunten. Omdat de ruimtes groter werden kwamen de kansen ook. Eerst was het Jannick die, middels een strafschop, de 2-0 binnen schoot en daarna volgde er meerdere kansen. De afronding en de eindpass lieten vele malen te wensen over maar het was Daan die nog twee keer het net wist te vinden. Na een fout van Yaron, die de bal zomaar in de voeten van de spits van Hunsingo schoof, werd het nog 4-1 maar dat was alleen maar voor de statistieken.

Al met al kunnen er weer eens drie punten bijgeschreven worden maar daar is dan ook alles mee gezegd. Volgende week weer een uitwedstrijd wanneer Zuidlaren de tegenstander is.