Mannen zondag, 1, 3e klasse C

13 december 2015 14:30

Scheidsrechter

Strampel, J.H.

Na een moeizame periode de afgelopen weken stond vandaag de laatste wedstrijd van de winterstop voor de deur. Op een zonnig sportpark was Muntendam te gast en om niet al te ver achter te blijven op de bovenste plekken moest er vandaag gewonnen worden. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord en dat was voor de thuisploeg een grote teleurstelling.

In de basisopstelling stond aanvoerder Sheduaan Al Taijeb sinds lange tijd weer eens aan de aftrap en dat deed de ploeg zichtbaar goed. In een goede eerste helft had de ploeg het overwicht en was het meerdere keren gevaarlijk maar het had een dood spelmoment om op voorsprong te komen. Na een goede corner van Rinie schoot Guido de bal in de verre hoek, 1-0. Vervolgens bleef FC Lewenborg goed voetballen, werden er helaas meerdere kansen voorkomen door de ‘ extra verdediger’ van Muntendam maar was het meer wachten op de 2-0 dan de 1-1 want Muntendam speelde erg ondermaats. Vlak voor de rust leek Rinie de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen toen hij alleen voor de keeper verscheen. Helaas schoot hij de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Gelijk na rust leek FC Lewenborg wederom de wedstrijd te beslissen. Yorick ging alleen op de keeper af maar tikte met zijn linkervoet de bal voor zijn rechtervoet weg en ook deze kans werd zo op zeep geholpen. Door het missen van de kansen werd er bij de tegenstander toch het idee gecreëerd dat er nog wat te halen viel en kwam FC Lewenborg met vlagen toch wat in de problemen. Door wat lange ballen en scrimmages leek het gevaarlijk maar gescoord werd er niet. Wel moest de ingevallen Mark Woldring de bal met zijn hoofd van de doellijn halen.

Een andere invaller, Yoni,  had tot twee keer toe de kans om de 2-0 te maken maar ook hij faalde in de afronding. In een hectische slotfase kreeg FC Lewenborg nog twee opgelegde kansen maar Daan moest te snel schieten en Mark Woldring faalde ook oog in oog met de keeper. Zodoende bleef de 1-0 op het scorebord staan maar dit bleek niet de eindstand. In de 90e minuut kreeg Muntendam nog maar eens een vrije trap van de scheidsrechter en deze werd bij de tweede paal met de hand slim meegenomen en vervolgens ook nog tegen de touwen geschoten. Ondanks dat de scheidsrechter op 5 meter stond, een terecht vlaggende grensrechter aan Lewenborg zijde en een boel protesten keurde de scheidsrechter het doelpunt wel goed.

De druiven waren dus erg zuur voor de thuisploeg maar het had het allemaal aan zichzelf te danken. Als je zoveel kansen krijgt om te scoren dan vraag je er bijna om zo’n tegendoelpunt. Al met al kunnen we concluderen dat we een moeizame eerste seizoenshelft hebben gehad en dat de tweede seizoenshelft echt beter moet om zicht te houden op een plekje in de nacompetitie.

Grootste pluspunt van vanmiddag was het optreden van Aryan Uiterwaal. Hij speelde naast aanvoerder Sheduaan een fantastische wedstrijd als controlerende middenvelder en mag met zijn 19 jaar oprecht als talent worden beschouwd.

Amusementswaarde: 7,5 (prima pot, jammer dat de ploeg zichzelf niet beloonde)
Man of the match: Aryan Uiterwaal (speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen)
Mooiste goal: 1-0  Guido Feringa (Er was er maar eentje maar zat er ook wel lekker in)