Mannen zondag, 1, 3e klasse C

6 december 2015 14:30

Scheidsrechter

Koper, C

FC Lewenborg blijft in de hoek waar de klappen vallen zitten. De ploeg lijkt niks bespaard te blijven, want naast de vele personele problemen gaat het sportief de laatste weken ook niet goed. In de uitwedstrijd tegen Stadspark verloor de ploeg voor de derde maal op rij: 3-2. Ondanks de nederlaag, was er een lichtpuntje in de vorm van twee debutanten, maar het belangrijkste was dat er weer een collectief stond.

De al overvolle ziekenboeg werd deze week aangevuld met Mark Wollinga en Mark Nieuwenhuis, waardoor de van een blessure teruggekeerde Daan en debutant A1 junior Sohrab in de basis begonnen. De bank werd gevormd door de eveneens herstelde Guido en A1 spelers Lennart en Lesley.

Stadspark had het voor rust lastig om tot uitgespeelde kansen te komen. De thuisploeg vond moeilijk ruimte in de laatste fase van het speelveld, waardoor de opzet van de gekozen speelwijze van de gasten leek te gaan werken. De gastheren kregen het initiatief en hierdoor was er sprake van veel balbezit. Maar in voetbal gaat het nog altijd om wat je hiermee doet, het blijft een middel om tot kansen te komen en niet een doel. De organisatie stond echter compact aan de kant van de gasten, de werkethiek was uitstekend en de ploeg kreeg zelf via de counter ook kansen op een doelpunt. De grootste was voor Mark Woldring, maar hij wachtte iets te lang met schieten in het strafschopgebied. Stadspark werd voornamelijk gevaarlijk via de rechtsbuiten, die enkele keren binnendoor kon komen en hiermee kansen bood voor zijn medespelers, welke echter niet doeltreffend waren. Waar de meeste toeschouwers al dachten aan de rust, was het in de 41e minuut toch raak. Na wederom aan actie van de rechtsbuiten belandde de bal in de scrimmage voor de voeten van de spits, wiens schot doeltreffend bleek: 1-0.

Na rust leek de wedstrijd al vroeg gespeeld, in de opbouw kon de spits een bal tussen Rodney en keeper Yaron onderscheppen waardoor het voor de meelopende middenvelder een eenvoudig klusje was om de bal in het lege doel te spelen: 0-2. Hierna kregen de gasten een moeilijke fase, er ontstond vertwijfeling. Moest de ploeg nu juist verder naar voren en op zoek naar een aansluitingstreffer of moest de ploeg de vasthouden aan het gekozen strijdplan? Het team koos voor het laatste en hierdoor bleef het lang 0-2. Een kwartier voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd definitief; 0-3. Lewenborg, waar na rust ook A1 junior Lesley debuteerde,gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam na een goede steekbal van Daan via Yorick op 1-3. In blessuretijd werd het voor de statistieken ook nog 2-3, na een rake vrije trap van Jannick. Er bleek echter te weinig tijd over, want na de aftrap maakte de scheidsrechter direct een einde aan de wedstrijd.

Uiteindelijk een terechte overwinning voor Stadspark, dat door de andere uitslagen nu koploper is. Ondanks de nederlaag zat de winst van Lewenborg vandaag vooral in de organisatie en de onderlinge bereidheid. De ploeg gaf daarmee een uitstekend antwoord op het inspiratieloze optreden van vorige week tegen HSC. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Muntendam op het programma, waarna de naar uitgekeken winterstop voor de deur staat.

Amusementswaarde: 6,5 (goed antwoord qua organisatie en collectief n.a.v. vorige week)
Mooiste doelpunt: 1-3 Yorick van der Velde (goede steekbal van Daan)
Man of the Match: Sohrab Waziri