Mannen zondag, 1, 3e klasse C

29 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Achttien, A.

FC Lewenborg heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen HSC met 0-3 te verliezen. De ploeg speelde zonder enige vorm van bezieling en voetbalde vooral tegen zichzelf.

De gastheren misten door allerlei omstandigheden vandaag maar liefst 8 spelers. Er waren zelfs maar 10 fitte spelers beschikbaar van de 1e selectie, waardoor Imre uit het 2e zijn basisdebuut maakte in een competitiewedstrijd. De bank werd gevuld door Yoni, die voor het eerst sinds zijn blessure tot de wedstrijdselectie behoorde, en 2e elftalspelers Ruben en Matthew.

De bezoekers lieten het initiatief voor rust aan de thuisploeg, maar die grossierde in het maken van verkeerde keuzes, weinig variatie en spreiding. Daarnaast gaven de gastheren een doelpunt cadeau, een ogenschijnlijk makkelijk schot werd door keeper Yaron volkomen verkeerd ingeschat; 0-1.

HSC, tot dan toe amper gevaarlijk, kon door de voorsprong het eigen spelletje blijven spelen, de ruimtes klein houden en gokken op een counter. De thuisploeg had wel veel balbezit, maar kon door de onnauwkeurigheden geen enkele keer de tegenstander uit lokken tot het maken van keuzes. De vele standaardsituaties die de ploeg kreeg werden ook amper gevaarlijk.

Bij het begin van de 2e helft maakte Yoni, na enkele uitstapjes bij clubs en blessureleed van ruim anderhalf jaar zijn rentree in het oranje. De verwachting was dat de thuisploeg na rust zou laten zien waarom het hoger op de ranglijst staat dan de bezoekers en orde op zaken zou stellen. Maar het was juist HSC dat de wedstrijd kort na rust al vroeg besliste, na wederom slap optreden; 0-2. Ondanks dat er nog genoeg tijd over was voor een aansluitingstreffer en een eventueel slotoffensief leek het of Lewenborg al beruste in de nederlaag. Het team liet het maar gebeuren, van enige samenhang was totaal geen sprake. Het was een futloze bedoeling wat de gastheren lieten zien. Kort voor tijd werd dit nogmaals bevestigd waardoor de eindstand werd bepaald op 0-3.

Een ontluisterde nederlaag voor de thuisploeg, het team zakte volledig door de ondergrens. Alles begint met inzet en motivatie, maar hiervan was vanmiddag totaal geen sprake. Natuurlijk kan de ploeg een keer een wedstrijd verliezen, een keer slecht spelen maar dan moet er sprake zijn van kwaliteitsverschil waardoor de tegenstander terecht wint. Hiervan was vandaag echter geen sprake, de voorwaarden om in een wedstrijd een resultaat te behalen, instelling, motivatie en passie waren vandaag ver te zoeken. De ploeg moet de rug nu rechten, het bij elkaar houden en nog twee wedstrijd voor de winterstop spelen tegen achtereenvolgens Stadspark en Muntendam.

Amusementswaarde: 3 (ploeg zakte volledig door de ondergrens)

Eervolle vermelding: Yoni Even-Zur (rentree na 1,5 jaar blessureleed)