Mannen zondag, 1, 3e klasse C

15 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Schram, A.

FC Lewenborg heeft de topper in de 3e klasse C niet winnend weten af te sluiten. Het duel tussen koploper Forward en de huidige nummer drie van de ranglijst kende een knotsgek verloop, de gasten eindigden het duel met negen spelers en moesten mede daarom in blessuretijd buigen met 4-3.

De opstelling was ten opzichte van vorige week op enkele posities gewijzigd, dit vanwege het afhaken van Rick. Hierdoor zakte Jannick een linie en waren er basisplekken voor Rinie en Guido. Forward kreeg in de 1e helft het initiatief toebedeeld van de gasten, de ploeg mocht het spel maken en hadden zodoende een optisch overwicht gezien het vele balbezit. Hierdoor ontstond er echter ook veel ruimte achter de laatste linie van de gastheren en hierdoor werden de oranjehemden enkele keren gevaarlijk. Na amper tien minuten kwam het team er vliegensvlug uit, de corner van Forward werd een prooi voor keeper Yaron en met een snelle spelhervatting was het uiteindelijk Thijs die de 0-1 binnen schoot; een counter uit het boekje. Bij de thuisploeg kwam het meeste gevaar over de linkerkant en dit was ook de aanleiding tot de gelijkmaker; een voorzet werd binnen geknikt: 1-1. Hierna kregen beide ploegen kansen op een voorsprong, de bezoekers werden gevaarlijk via Yorick, maar hij besloot, in kansrijke positie, niet voor eigen succes te gaan. Ook Mark Wollinga is met twee vrije trappen dichtbij een treffer. Uiteindelijk zijn het de ‘studenten’ die kort voor rust op voorsprong komen, nadat een overtal situatie goed wordt uitgespeeld; 2-1.

Na rust is er sprake van een meer gelijkopgaande wedstrijd. Lewenborg heeft de organisatie beter staan en komt er voetballend meer uit dan in het eerste helft. Na een voorzet van Thijs is het Mark Wollinga, die met een ouderwetse ‘snoekduik’ beide ploegen weer in evenwicht brengt: 2-2. De thuisploeg heeft het in die fase van de wedstrijd moeilijk en niet veel later wordt er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt, waardoor de scheidsrechter een penalty geeft, welke door Mark Wollinga beheerst wordt binnen geschoten; 2-3. Tijdens het juichen ontstaat er wat duw- en trekwerk en tot ieders verbazing besluit de arbiter tot het geven van een rode kaart voor Thijs Boerkamp. Vanaf de aftrap komen de oranjehemden wederom voor een verrassing te staan, omdat de ploeg zelfs met negen spelers verder moet, dit na een veel te zware straf voor Mark Wollinga, die na een sliding met rood moet vertrekken. Plots is de tot dan toe sportieve wedstrijd volkomen omgeslagen en lopen de emoties op. De gasten voelen zich benadeeld en moeten met nog een klein half uur te spelen het met twee spelers minder doen. De ploeg weert zich kranig, knokt voor iedere meter, houdt lang stand, maar moet uiteindelijk toch de gelijkmaker toe staan bij een hoekschop; 3-3. Lewenborg krijgt zelfs nog een kans via Mark Woldring, maar de keeper weet de bal buiten het strafschopgebied reglementair tegen te houden. In blessuretijd moeten de gasten alsnog capituleren, nadat een hoekschop bij de tweede paal wordt binnen gekopt; 4-3.

Voorafgaand was er, gezien de ranglijst, al sprake van een kraker. Na afloop bleek het zelfs een ware thriller, een wedstrijd waar alles in zat. Rode kaarten, een strafschop en een goal in blessuretijd. De twee, te zware, rode kaarten deden de gasten uiteindelijk de das om, hoewel de ploeg lang stand hield. De oranjehemden moeten nu even pas op de plaats maken en hebben een achterstand opgelopen van zes punten op koploper Forward en vijf punten op runner-up Stadspark.

Amusementswaarde: 7 (knotsgek duel)
Man of the Match: Pieter Westra (sterke invalbeurt)
Mooiste doelpunt: 2-2 Mark Wollinga (de terugkeer van de echte ‘snoekduik’)