Mannen zondag, 1, 3e klasse C

8 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Stel, W

FC Lewenborg heeft een 5-3 overwinning geboekt op stadsgenoot Velocitas. In een enerverende wedstrijd ging FC Lewenborg er met de punten vandoor waar een gelijkspel zeker ook op zijn plaats was geweest. De thuisploeg blijft zo aanhaken bij de top drie terwijl Velocitas terug te vinden is op plek 8.

In de opstelling keerde Rodney, Jannick en Thijs ten opzichte van vorige week terug in de basisformatie, de bank werd bezet door Rinie, Max en Hans. Beide teams begonnen voortvarend aan de wedstrijd en scoorde allebei in de openingsfase. In minuut 5 was het Yorick die op aangeven van Mark Wollinga de 1-0 tegen de touwen kon schieten. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van deze status want na een goede steekpass kon de 1-1 simpel langs Yaron worden geschoten.

De fase daarna werd snel duidelijk dat Velocitas over een zeer goede selectie beschikt en met veel frivoliteiten dat ook vaak liet blijken. FC Lewenborg had het even erg moeilijk maar kwam toch op een 2-1 voorsprong. Doelpuntenmaker was wederom Yorick die een ingooi van Mark Nieuwenhuis verlengde en de bal in de verre hoek zag verdwijnen. Daarna kon FC Lewenborg beter mee komen, vooral door het goede druk zetten wat men als team goed deed. Hieruit volgde ook vlak voor rust twee doelpunten. Eerst plukte Yorick de bal van de voeten van een verdediger om daarna Mark Wollinga de 3-1 te kunnen laten maken. En een minuut later leverde een terugspeelbal het mooiste doelpunt van de middag op. Mark Wollinga miste eerst alleen voor de keeper, maar schoot de rebound met een omhaal in het inmiddels lege doel, 4-1.

Bij Velocitas waren ze het even helemaal kwijt en leek FC Lewenborg het laatste zetje uit te hebben gedeeld. Toch kwam Veocitas, via individuele kwaliteit, weer terug en werd het in de blessuretijd van de tweede helft nog 4-2.

Na rust keerde het beeld van de wedstrijd, FC Lewenborg kon het druk zetten niet volhouden en werd vervolgens zelf zwaar onder druk gezet. Het gevolg was een snelle 4-3 waardoor het publiek zich voor een spannende tweede helft kon opmaken. Waar Velocitas misschien wel recht had op de 4-4 kwam FC Lewenborg op een 5-3 voorsprong. Een uitstekend assist van Rodney belandde bij Mark Wollinga die de bal aan nam op zijn borst, even langs de verdediger wipte en daarna rustig onder de uitkomende doelman doorschoof. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk beslist. Aan de hand van de uitstekend spelende Mussa probeerde Velocitas van alles maar bleef de defensie in de laatste twintig minuten overeind.

Al met al was de overwinning gelukkig maar op basis van wilskracht, teamspirit en de echte wil om een resultaat te halen misschien ook nog wel verdiend. Velocitas bezit een arsenaal aan fantastische spelers maar functioneert nog niet goed genoeg als team. De top 8 in deze klasse zal voorlopig dichtbij elkaar blijven en weinig voor elkaar onder doen en het geeft duidelijk weer dat deze klasse dit jaar een stuk sterker is dan afgelopen seizoen.

Amusementswaarde: 8; echte teamspirit en een paar fantastische goals
Man of the match: Mark Wollinga; 3 goals, 1 assist, hard gewerkt en briljante dingen laten zien.
Mooiste doelpunt: 4-1, Mark Wollinga, maakt het onmogelijke mogelijk.