Mannen zondag, 1, 3e klasse C

18 oktober 2015 14:00

Scheidsrechter

Teuben, H.J.

FC Lewenborg is ook na zes competitiewedstrijden nog ongeslagen. In Midwolda werd tegen promovendus MOVV met 3-5 gewonnen, mede door vier goals van Mark Wollinga. De oranjehemden leken de wedstrijd al vroeg te hebben beslist door een ruime 1-5 voorsprong, maar na rust kwamen de gastheren terug tot 3-5 en moesten de gasten zelfs meer dan een half uur met tien man verder na een rode kaart.

Het hele seizoen heeft trainer/coach Boufarra nog niet kunnen beschikken over een volledig fitte groep en ook vandaag waren er enkele afwezigen. De ploeg moest het stellen zonder de al langer afwezigen Sheduaan, Yoni en Tim en vandaag kwamen daar Jannick en Rodney bij en in de warming-up bleek ook Pieter niet fit om te spelen. Hierdoor keerden Max en Mark Mensinga terug in de basis.

In het eerste kwartier van de wedstrijd tasten beide ploegen elkaar wat af, zonder dat er sprake was van een bovenliggende partij of zelfs serieuze kansen genoteerd konden worden. Na een kleine twintig minuten komen de gasten op 0-1, nadat Mark Wollinga de bal in de korte hoek schiet. Door de voorsprong lijken de oranjehemden vleugels te krijgen en voor de thuisploeg werkt de achterstand op het oog verlammend. De ploeg weet steeds de vrije man te vinden en vooral over de zijkanten komt de ploeg enkele malen gevaarlijk door. Toch krijgt de thuisploeg nog een grote kans op de gelijkmaker, nadat de bal ongelukkig  voor de vrijstaande spits komt, maar deze schiet de bal naast. Kort voor het half uur schiet Mark Wollinga een vrije trap van zo’n twintig meter onhoudbaar in de kruising; 0-2. Dit lijkt ook de ruststand te worden, maar het venijn zit duidelijk in de staart van de 1e helft. De 0-3 komt op de naam van Thijs Boerkamp, na een geweldige pass van Daan. Daarmee is het nog niet voorbij, want de 0-4 komt wederom van Mark Wollinga, nadat Daan de bal met zijn borst goed neerlegt voor de topscorer. In de slotseconden komt de thuisploeg via een strafschop op 1-4, waarna de scheidsrechter direct voor de rust fluit.

Amper tien minuten na rust lijken de oranjehemden de wedstrijd definitief te beslissen, na een goede combinatie over de rechterkant tussen Aryan en Mark Woldring is het uiteindelijk Mark Wollinga, die met zijn 4e van de middag de stand op 1-5 brengt. De thuisploeg komt via twee identieke doelpunten, twee afstandschoten van buiten het strafschopgebied, terug tot 3-5. Direct vanaf de aftrap wordt Thijs onreglementair ten val gebracht, maar de leidsman wil niet van een strafschop weten. Ook een verdediger van MOVV laat duidelijk aan Thijs weten dat hij hiervan niks  wil weten en hierdoor ontstaat er een opstootje met duw en trekwerk, waarna de scheidsrechter uiteindelijk besluit tot de rode kaart voor Thijs. Met nog een klein half uur en de numerieke meerderheid is het geloof bij de gastheren plots weer aanwezig voor een resultaat.

De ploeg is echter niet in staat om het voordeel van de extra speler voetballend goed uit te spelen, mede door de goede organisatie bij de gasten. De thuisploeg zoekt het vooral via lange ballen, waardoor er weinig sprake is van grote kansen behoudens wat standaardsituaties. Ondanks de ruim
zes minuten blessuretijd komt de ploeg niet meer in gevaar en blijft het bij 3-5.

Op basis van het eerste uur was er helemaal niks aan de hand voor de oranjehemden. Nadat de ploeg met een man minder verder moest, stond de organisatie goed en werkte het als team goed samen waardoor er weinig serieuze kansen genoteerd konden worden voor de thuisploeg.

Door de overwinning blijft Lewenborg in de race voor de 1e periode, waarin nog twee wedstrijden op het programma staat. Volgende week speelt de ploeg de inhaalwedstrijd tegen ASVB en de week erna speelt het thuis tegen Veendam 1894.

Amusementswaarde: 7,5 (een hele goede periode tussen de 15e en 60e minuut)
Man of the Match: Mark Wollinga (4 goals zeggen genoeg)
Mooiste doelpunt: 0-3 Thijs (uitstekende voorbereiding via Daan)