Mannen zondag, 1, 3e klasse C

11 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Kamp, W. van der

In een vrij eenzijdige wedstrijd heeft FC Lewenborg weer een overwinning geboekt, Heiligerlee werd met 5-0 verslagen. Na de zeges op Siddeburen en Hunsingo was dit de derde ruime zege op rij.

FC Lewenborg moest het vandaag stellen zonder Mark Mensinga en Rinie daar tegen over stond de terugkeer van Mark Nieuwenhuis in de basiself. Voor de rest stonden de vertrouwde namen van de afgelopen weken aan de aftrap. De bank werd gevuld door Aryan, Pieter en A junior Mike Weidgraaf.

In het eerste gedeelte van de eerste helft deed Heiligerlee nog redelijk mee in de wedstrijd al kon het vooral voorin nooit een vuist maken. Dat kon FC Lewenborg wel, na twee gemiste kansen, waaronder een heerlijk stiftje van Mark Wollinga, was het in de 25e minuut voor het eerst raak. Een goede indraaiende corner van Jannick kwam op het hoofd van de geheel vrijstaande Mark Wollinga die de 1-0 maakte. Even later kreeg FC Lewenborg een vrije bal op het middenveld, Jannick nam de bal snel en na een dubbele één twee, waarvan de laatste met Yorick maakte hij het heerlijk af 2-0. Yorick had vervolgens de wedstrijd kunnen beslissen maar zijn schot werd van de doellijn gehaald en ook in de rebound kon de doelman van de gasten de bal keren.

Vlak na de rust besliste FC Lewenborg meteen de wedstrijd. Na een assist van Mark Woldring maakte Thijs Boerkamp met een heerlijke stift de 3-0, de wedstrijd was hierna gelijk wel gespeeld. Beide spitsen, Mark Wollinga en Yorick, moesten vervolgens de wedstrijd met een blessure staken en werden vervangen door Pieter en Aryan.

Aan het spelbeeld veranderde weinig, er lag veel ruimte achter de verdediging van Heiligerlee en Pieter maakte daar dankbaar gebruik van. Na een ongelukkige terugspeelbal kon hij alleen op de doelman af en maakte de 4-0. Toen Pieter zijn goede invalbeurt ook met de tweede van de middag kon bekronen gaf de eindstand de verhoudingen ook goed weer. Yaron moest vlak voor het einde voor het eerst echt in actie komen en kwam in een één tegen één situatie als winnaar uit de bus. Na precies 90 minuten voetbal maakte de scheidsrechter er een einde van. Al met al een degelijke en comfortabele zege waar weinig op af te dingen valt. Volgende week speelt de ploeg in Midwolda tegen MOVV, een onbekende en onberekenbare tegenstander.

Amusementswaarde: 7 (niet spectaculair, wel degelijk)
Man of the match: Rodney van der Hoek (gaf samen met Rick Setz niets weg)
Mooiste doelpunt: 2-0 Jannick Plantinga, goede aanval, rustig afgerond.