Scheidsrechter

Alberts, T

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg boekte vanmiddag een dikke overwinning in Winsum bij Hunsingo. Na een matige eerste helft, die met een 0-2 ruststand werd afgesloten,  liep de ploeg in de tweede helft uit naar de 0-8 eindstand.

In de opstelling vandaag een debutant in het doel, Bakir (doelman van het derde) verving de afwezige Yaron en hield zijn doel zonder al te veel problemen schoon. Verder keerde Rick, Guido, Mark Wollinga vergeleken met vorige week weer in de basiself.

In een zeer matige en saaie eerste helft gebeurde er erg weinig. Veel ballen kwamen, aan beide kanten, niet op de plek van bestemming en zo ontstond er een slordige wedstrijd waar niet veel gebeurde. Het was wel duidelijk dat FC Lewenborg over simpelweg meer kwaliteit beschikt maar liet dat niet zien. De ploeg kreeg wel wat mogelijkheden maar had gekluns van de defensie van Hunsingo nodig om op voorsprong te komen. Na een onhandige scrimmage scoorde Yorick de 0-1. Toen daarna eindelijk een goede aanval tot stand kwam tikte Daan, op aangeven van Mark Woldring, de 0-2 binnen. Dit was ook tevens de ruststand.

Na de thee ging het stukken beter met de ploeg en binnen tien minuten was het 0-6. Eerst schoot Rinie, zijn vierde wedstrijd op rij, van een meter of 20 de bal in de bovenhoek. Mark Woldring bleef rustig alleen voor de keeper en Mark Wollinga rondde een heerlijke aanval over de rechterkant af. Tot slot maakte Yorick na wederom een scrimmage de 0-6 en was de wedstrijd na deze tien minuten beslist. FC Lewenborg was vele malen sterker dan de thuisploeg en kreeg genoeg mogelijkheden en kansen om de score nog veel verder op te voeren. Toen Mark Wollinga de tweede van de middag maakte kwam er een driedubbele wissel. Hans, Pieter en Mark Nieuwenhuis vervingen Mark Wollinga, Daan en Rick.

Het veranderde weinig aan de intenties van de oranjehemden, met rustig en geconcentreerd rond spelen werd er vaak een vrije man gevonden en bleven er kansen komen. In de afronding ging het alleen minder makkelijk dan het eerder genoemde kwartiertje na rust. Het slotakkoord was voor Yorick die de 0-8 en zijn derde van de middag maakte. Al met al een ruime overwinning in een wedstrijd waarin de ploeg niet echt werd getest. Volgende week weer een thuiswedstrijd wanneer Heiligerlee op bezoek komt.

Amusementswaarde; 7 (vooral door de goede tweede helft)
Mooiste doelpunt; 0-3 Rinie Boekholt (heerlijk afstandschot in de bovenhoek)
Man of the match; Yorick van der Velde (drie goals en vooral een belangrijke 0-1)