Mannen zondag, 1, 3e klasse C

27 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Hofstee, J.E.

FC Lewenborg won vandaag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In een boeiende wedstrijd was de ploeg zeer efficiënt en won het, mede dankzij een goede eindfase, met ruime cijfers van Siddeburen.

Bij de thuisploeg keerde Max, Mark Wollinga en Daan terug in de selectie. Max kreeg een basisplaats toebedeeld en Daan en Mark zaten op de bank. Daar werden ze verder vergezeld door Tim, Guido en reservedoelman Rodney.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het Siddeburen die in het eerste deel twee gevaarlijke momenten in de zestien hadden maar daarbij geen kans afdwongen. De organisatie was wederom uitstekend verzorgd en Lewenborg speelde het spel zoals men graag wil. Bij de eerste de beste kans van FC Lewenborg was het ook gelijk raak. Thijs zette met een heerlijke steekpass Mark Woldring alleen voor de keeper en die schoot de bal uitstekend in de korte hoek, 1-0. Daarna brak ook een goede fase aan bij de thuisploeg die steeds gevaarlijker werden en halverwege de eerste helft  ook op 2-0 kwamen. In eerste instantie werd een schot van Thijs onschadelijk gemaakt, de daaropvolgende corner werd binnengekopt door Aryan, 2-0. Aan de andere kant was het aan Yaron te danken dat Siddeburen niet terug in de wedstrijd kwam want hij
voorkwam met een uitstekende redding de aansluitingstreffer.

De eerste vijf minuten na rust was de thuisploeg drie keer onzorgvuldig bij een uitbraak en kreeg het in de 55e minuut een tegentreffer te verwerken. Tot drie keer toe werd er niet goed genoeg ingegrepen waarna Yaron kansloos was, 2-1. Daarna was FC Lewenborg het eigenlijk even kwijt en kon Siddeburen de thuisploeg aan het wankelen krijgen. Twee voorzetten vlogen voorlangs, Yaron tikte een bal op de lat en vervolgens maakte hij een sublieme redding toen hij in een één tegen één situatie een doelpunt voor kwam. Inmiddels was de topscoorder van vorig seizoen, Mark Wollinga, in de ploeg gekomen en hij schoot bij zijn eerste de beste kans de 3-1 op het scorebord en daarmee was ook gelijk alle hoop vervlogen bij de gasten. De ruimtes werden steeds groter en Rinie schoot, zijn derde goal in drie wedstrijden, van een meter of 20 de bal heerlijk in de verre hoek. De gasten gaven het toen op en zoals wel vaker vorig seizoen gebleken kon FC Lewenborg het laatste kwartier er nog een schepje bovenop doen. Eerst maakte Thijs op aangeven van Mark Wollinga 5-1 en daarna kon Wolinga de tweede van de middag simpel binnen tikken na een goede actie van Daan aan de zijkant. Vlak voor tijd had Mark Wollinga op de achterlijn nog briljante acties in gedachte, de uitvoering was bijna helemaal goed maar de doelman kon toch een doelpunt voorkomen.

Al met al won FC Lewenborg dikverdiend van Siddeburen. Een goede eerste helft, een wat mindere fase in de tweede helft maar het laatste half uur was weer meer dan prima en de overwinning daarom ook terecht. Volgende week een uitwedstrijd, in Winsum is dan Hunsingo de tegenstander.

Man of the match 1: Yaron Even Zur (was met een zeer goede redding erg bepalend)
Man of the match 2: Mark Wollinga (twee goals en een assist in 30 min)
Amusementswaarde; 7,5 (goede doelpunten en over het algemeen prima gespeeld)
Mooiste doelpunt: 1-0 Mark Woldring (de sublieme steekpass van Thijs was fantastisch)