Mannen zondag, 1, 3e klasse C

20 september 2015 14:00

Scheidsrechter

Lemmen, P

FC Lewenborg is na twee competitiewedstrijden nog steeds ongeslagen, maar wacht desondanks nog wel op de eerste overwinning in de competitie. In en tegen Wildervank speelde de ploeg vanmiddag 2-2.

Vorige week werd er al gesproken over een ‘volle ziekenboeg’, vandaag viel onder de noemer ‘overvolle ziekenboeg’. Mark Wollinga, Yoni, Daan en Mark Nieuwenhuis waren vorige week al niet in staat om te spelen en na vorige week kwamen daar Rick Setz, Sheduaan en Max bij. Door dit zevental afwezigen werd er gehavend afgereisd naar Wildervank en maakten Guido en Pieter hun basisdebuut in de competitie.

Ondanks de vele wisselingen in de ploeg begonnen de gasten uitstekend aan de wedstrijd. In de beginfase kwam de ploeg enkele keren gevaarlijk voor het doel en in de 8e minuut werd dit bekroond door een rake treffer van Rinie, na uitstekend voorbereidend werk van Pieter. De organisatie stond uitstekend, de ploeg speelde met veel energie en een enorme bereidheid voor elkaar. De thuisploeg kreeg geen één uitgespeelde kans, maar werd vooral gevaarlijk via de vele standaardsituaties die het kreeg. Uiteindelijk zorgde dat ook voor de gelijkmaker; na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht en bij de eerste paal achter keeper Yaron getikt; 1-1. Lang was de wedstrijd niet in evenwicht, want amper een paar minuten later kwamen de oranjehemden wederom op een voorsprong. Een uitstekend aangesneden vrije trap van Jannick werd door Rodney binnen gekopt; 1-2. De ploeg kreeg hierna nog enkele kansen via Pieter en Mark Woldring, maar beide ploegen zochten met een 1-2 stand de kleedkamers op voor de rust.

Waar de ploeg vorige week, met dezelfde voorsprong al vroeg na rust de gelijkmaker om de oren kreeg, kreeg het nu zelf meerdere kansen om de wedstrijd al in het eerste kwartier van de 2e helft vroeg te beslissen. Serieuze kansen van Pieter en Rinie vonden echter geen doel, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. De thuisploeg probeerde vooral via flankspel tot kansen te komen, maar de organisatie stond verdedigend goed omdat de backs constant steun kregen van een ploeggenoot. De gelijkmaker viel wederom via een standaardsituatie en leek een kopie van de eerste goal. Wederom was er sprake van een afgeslagen bal, de voorzet van rechts kon eerst nog worden weg gekopt maar werd via links opnieuw ingebracht en de rechterspits tikte uiteindelijk de 2-2 binnen. Beide ploegen namen geen genoegen met een punt en bleven op zoek gaan naar de winnende treffer. Waar de thuisploeg vooral gevaarlijk werd via standaardsituaties, leken de gasten kort voor tijd nog met de overwinning aan de haal te gaan. Een schot van Thijs Boerkamp werd van richting veranderd en ging maar rakelings naast de paal, waardoor het bij 2-2 bleef.

Gezien de kansenverhouding, waarin we spreken over uitgespeelde kansen, hadden de oranjehemden vandaag het meeste recht op een overwinning. Met de kanttekening van de vele afwezigen verdiende de ploeg daarnaast een groot compliment. Er stond vandaag een team wat voor elkaar door het vuur ging, de arbeidsethos was enorm. Komende week krijgt de ploeg de kans om de eerste ‘driepunter’ bij het puntentotaal bij te schrijven, dan speelt het thuis tegen Siddeburen.

Amusementswaarde: 8
Mooiste doelpunt: 0-1 Rinie Boekholt (uitstekende voorbereidende actie Pieter)
Man of the Match: Rinie Boekholt (was zowel aanvallend als verdedigend overal bij betrokken)