Mannen zondag, 1, 3e klasse C

25 oktober 2015 14:00

Scheidsrechter

Vries, J. de

In een eneverende wedstrijd heeft FC Lewenborg zijn ongeslagen status weten te behouden. In Blijham wisten beide teams niet te scoren en werden de punten over beide ploegen verdeeld. Door de puntendeling is FC Lewenborg nu, op basis van het doelsaldo, koploper en kan het volgende week zondag de 1e periode pakken in de thuiswedstrijd tegen Veendam 1894.

In Blijham begon FC Lewenborg zonder de geschorste Thijs en de gebleseeerden Sheduaan, Yoni en Rodney aan het duel met ASVB. Dit betekende wederom een basisplaats voor Max centraal in de verdediging en Rinie verving Thijs aan de linkerkant. Jannick was vandaag wel weer beschikbaar en dat zorgde dat Daan genoegen moest nemen met een plek op de bank. De overige namen waren identiek aan een week eerder.

FC Lewenborg was in de eerste helft, in het grootste deel, de betere ploeg. Het had meer rust aan de bal maar creeerde daarentegen weinig grote kansen. De kansen die men kreeg werden uitstekend gepareerd door de goed spelende doelman van de thuisploeg. ASVB liet in fases ook zien dat men erg goed kan voetballen maar echte kansen kreeg men niet. Wat afstandschoten en corners werden door de defensie onschadelijk gemaakt en Yaron hoefde, op wat vangballen na, niet tot nauwelijks in actie te komen. De twee grootste kansen waren voor Guido en Mark Wollinga. De eerste kopte de bal, geheel vrijstaand, in de handen van de doelman en Mark schoot na een goede actie de bal op de handen van de doelman.

Na rust werd het spel er niet beter op bij beide ploegen maar bleken bij de teams over voldoende strijdkracht te beschikken om de toeschouwers een spannende pot voor te schotelen. In het eerste kwartier na rust was FC Lewenborg twee keer erg gevaarlijk. Eerst schoot Mark Wollinga de bal op de paal en vervolgens schoot Jannick de bal in de korte hoek maar ook dit wapenfeit werd goed gekeerd door de doelman. ASVB stelde daar wel veel dreiging tegenover maar de defensie van de oranjehemden bleek een moeilijk te nemen horde. Vlak voor tijd leek ASVB toch te scoren maar met een uiterste krachtsinspanning werd de bal vlak voor de doellijn weggeschoten.

Al met al kunnen beide ploegen leven met het gelijke spel ook al was de kansenverhouding wat in het voordeel van FC Lewenborg. Na 7 wedstrijden is FC Lewenborg de koploper en kan het in een rechtstreeks duel met Veendam 1894 volgende week gaan uitvechten wie de eerste periode gaat winnen. Indien de wedstrijd in een gelijkspel eindigt kunnen ook Forward en Stadspark de eerste periode nog winnen. Komende donderdag wacht eerst nog een thuiswedstrijd in de beker tegen Eext, aanvang 20:00.

Amusementswaarde: 7 (niet qua spel maar de spanning vergoedde veel)
Man of the match: Guido Feringa (uitstekende wedstrijd)