Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse W5 pk2 3D - pk1 3C nacompetitie

24 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Fledderus, L

FC Lewenborg heeft de tweede ronde van de nacompetitie gehaald door tegenstander CEC met 4-0 te verslaan. Na de 2-2 van een week eerder was dit resultaat ruim voldoende om de volgende ronde te bereiken. ZNC, al twee keer eerder dit jaar de tegenstander, zal dan met FC Lewenborg gaan uit maken wie er naar de tweede klasse gaan.

Op een gezellig druk sportpark was het goed vertoeven voor de toeschouwers. Het zonnetje, de ambiance en vanuit FC Lewenborg zijn oogpunt een erg sterke eerste helft. FC Lewenborg liet er geen gras over groeien en was vanaf minuut één de baas op het veld. Het liet CEC niet in de wedstrijd komen en had eigenlijk binnen vijf minuten al op een 2-0 voorsprong kunnen staan maar
de kansen waren nog niet aan de oranjehemden besteed.

CEC kon niet meer dan tegenhouden en iedereen langs het veld wist dat het doelpunt een keer zou vallen. In de 18e minuut was dat ook het geval toen, wie anders dan topscoorder Mark Wollinga de ban brak 1-0. Toen hij vijf minuten later ook de 2-0 binnenschoot was het eigenlijk al gespeeld. FC Lewenborg bleef goed en geconcentreerd spelen en gaf helemaal niets weg. Het creëerde zelf voldoende maar wist voor rust niet meer te scoren.

Na de rust veranderde er eigenlijk heel weinig en het spel speelde zich vooral af op de helft van CEC. Toen Mark Wollinga ook de derde van de middag maakte was het helemaal gedaan met de gasten en kon men rustig uitspelen. Alle wissels kwamen in het veld en zonder problemen werd de overwinning over de streep getrokken. Het slotakkoord was vervolgens voor wie anders dan Mark Wollinga. Uit een goede voorzet van Rinie schoot hij de bal middels een halve omhaal de 4-0 tegen de touwen. Vlak daarna maakte de uitstekend fluitende scheidsrechter er een einde aan en kan men zich gaan opmaken voor een tweeluik met ZNC. Zondag 31 mei is de wedstrijd om 14:00 in Zuidbroek en een week later, op 7 juni om 14:30, de beslissende wedstrijd bij FC Lewenborg.

Amusementswaarde; 8, hele sterke wedstrjid
Man of the match: Mark Wollinga, met 4 goals allesbepalend.
Mooiste goal: 4-0 Mark Wollinga, heerlijke aanval met een fantastische afronding.