Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse W5 pk2 3D - pk1 3C nacompetitie

17 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Stel, W

FC Lewenborg strijdt met CEC, periodekampioen uit 3D, voor een plaats in de finale om promotiewedstrijden naar de 2e klasse. In de heenwedstrijd kregen de oranjehemden in blessuretijd de 2-2 nog tegen, waardoor er voor de terugwedstrijd komende week op het eigen sportpark nog alles mogelijk is.

In het succes in de reguliere competitie heeft iedere selectiespeler zijn bijdrage gehad, waardoor trainer/coach Boufarra ervoor koos om met de volledige selectie naar Emmer-Compascuum af te reizen, alleen Max was wegens ziekte afwezig.

Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase wat af, hierdoor werden er geen grote kansen gesignaleerd. De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de gasten, maar Rinie schiet de bal ruim naast. Na een half uur komt de thuisploeg gelukkig op voorsprong, een schot van de opkomende linksback wordt getoucheerd door Rick, waardoor keeper Yaron kansloos is: 1-0. Via Mark Wollinga krijgen de oranjehemden de uitgewezen mogelijkheid op de gelijkmaker net voor rust, maar bij het schieten ziet hij de bal nog wat opstuiteren, waardoor de bal ruim over gaat.

Kort na rust komen de gastheren enkele keren voor het doel, zonder echt gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheid krijgt de ploeg via een afstandschot uit de tweede lijn, welke naast het doel verdwijnt. Hierna krijgt de ploeg via Mark Wollinga een grote kans op de gelijkmaker, maar hij ziet zijn schot voorlangs gaan en ook Thijs Boerkamp weet alleen voor de keeper de bal niet in het net te krijgen. Het wachten is op de gelijkmaker, organisatorisch staat het na rust beter en verdedigend geeft de ploeg weinig weg. De verdiende gelijkmaker valt ook; na een actie van Thijs Boerkamp komt de bal voor de voeten van Mark Wollinga, die de 1-1 binnen schiet. Niet veel later komt de ploeg ook op 1-2, na een corner van Jannick weet Rodney het duel van de keeper te winnen en valt de bal voor de voeten van wederom Wollinga; die beheerst de 1-2 binnen schiet. De wedstrijd lijkt hierdoor gespeeld, helemaal nadat de thuisploeg een kwartier voor tijd met tien man verder moet, na het neerhalen van een doorgebroken speler. Hierdoor worden de ruimtes op het veld nog groter en hebben de gasten ook de controle over de wedstrijd. Lewenborg vergeet echter de wedstrijd te beslissen en zo een uitstekende uitgangspositie voor de wedstrijd van volgende week te creëren. Het is zelfs de thuisploeg die in blessuretijd de 2-2 weet binnen te schieten.

En zo is de strijd om de finaleplaats voor promotie nog niet beslist. Gezien de vele kansen hadden de oranjehemden zich een veel betere uitgangspositie kunnen verschaffen. Komende week gaan beide ploegen beslissen wie een ronde verder zal gaan, er zal een winnaar moeten komen want uitdoelpunten tellen niet dubbel.

Amusementswaarde: 6,5 (spel niet hoogstand en  onnauwkeurig omgesprongen met de kansen)      Man of the Match: Rick Setz (solide achterin)
Mooiste doelpunt: 1-1 Mark Wollinga (moest de bal nog knap vrijmaken om in te schieten)