Nipt verlies na prachtwedstrijd bij de Kampioen 2-1

...
12'

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 18

23 mei 2015 12:45

Zaterdag 23 mei mochten we aantreden tegen de kampioen. De spandoeken en vele opa's en oma's langs de lijn bij onze tegenstander(maar ook van onze kant) van vandaag lieten zien dat dit een speciale wedstrijd was. Voor onze gastgever omdat ze voor het eerst kampioen waren geworden vorige week, maar ook voor ons. Dit was onze laatste competitiewedstrijd en dat was te merken ook. Wat een vuur en passie zat er in de mannen van F2. Alsof hun leven er vanaf hing gingen ze aan de bak om te proberen het feestje in Eelde-Paterswolde te verstoren.

We speelden met 8 tegen 8 wat betekende dat wij geen wissels hadden en de tegenstander wel. We begonnen met Tristan Wildeboer in de goal, Ryon en Stan achterin, Tristan, Robin en Nathan op het middenveld en Kerim en Lars voorin. Op het prachtige sportpark ontspon zich een echte wedstrijd met kansen over en weer. Nadat Tristan enkele fantastische reddingen had gemaakt moest hij toch"vissen" na een prima schot van Actief. Ook wij hadden mogelijkheden maar de schietkansen pakten net verkeerd uit of het kleine beetje geluk ontbrak. De corners van Actief waren gevaarlijk deze middag. Het is dan ook geen wonder dat de tweede tegengoal werd gescoord vanuit een corner. De bal kwam mooi hoog voor de "pot" waar een van de gastgevers net iets attenter was dan onze jongens. We stonden met 2-0 achter. Voor ons de reden om een tandje bij te schakelen. We gingen op jacht naar een tegengoal waarbij we natuurlijk kansen tegen kregen maar Tristan stond zijn mannetje en hield het doel verder schoon. Helaas konden we voor de rust net geen aansluitingstreffer forceren waardoor we met een 2-0 achterstand aan de ranja gingen.

In de 2e helft ging Lars in het doel en wilde Tristan graag voetballen omdat hij graag een doelpunt wilde maken. Gelukkig maakte hij zijn woorden waar en kwamen we halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Het was 2-1 en nog tijd om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De rest van de tweede helft ging gelijk op met kansen over en weer. Lars redde nog twee keer prima en voorin hadden we nog wat kleine kansjes. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Stan de bal nog voor de voeten en mikte via de paal voorlangs. Dit was het allerlaatste wapenfeit van deze wedstrijd en ook van dit seizoen. We verloren met 2-1 tegen de kampioen en hadden een prima wedstrijd afgeleverd. Iets waar we trots op kunnen zijn met z'n allen. We kunnen er allemaal veel vertrouwen uithalen richting volgend seizoen. Jullie hebben allemaal bewezen goede stappen voorwaarts te kunnen maken afgelopen seizoen. We hopen dat jullie daarmee doorgaan(in welk team dan ook) en heel veel plezier aan voetbal zullen blijven beleven. Het was ons een plezier een seizoen lang met jullie op pad te gaan. Het ga jullie goed!