Scheidsrechter

Jager, C.S.

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg heeft voor de tweede keer deze competitie een nederlaag moeten slikken. In november verloor de ploeg met 5-1 bij ZNC en vandaag met maar liefst 6-1 van VAKO. Een wedstrijd om snel te vergeten zou je denken maar het zijn juist deze wedstrijden waar de mannen wat van kunnen leren om dit soort zeperds in de toekomst te voorkomen.

In de basisopstelling was er vergeleken met vorige week één wijziging. Doelman Jonker was afwezig en zijn plek werd ingenomen door reservedoelman Even-Zur. De omstandigheden waren lastig. Het hoofdveld was lastig te bespelen, de bal hobbelde en het was dan ook lastig om het eigen gewenste spel te kunnen spelen.

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg toen VAKO op 1-0 kwam. Een afgeslagen corner werd van een meter of 20 op doel geschoten en de bal verdween hard in het doel. Nadat Rinie na een minuut of vijf voor het eerste gevaar had gezorgd was het Mark Wollinga die de 1-1 op het scorebord zette. De keeper leverde de bal wel erg simpel in waarna Mark de bal over de keeper heen kon lepelen, 1-1. Daarna ontstond een voetbalgevecht waar de mannen in het oranje simpelweg geen antwoord op hadden. Het eigen vertrouwde spel kon niet worden gespeeld en echte oplossingen konden niet worden gevonden. Na 17 minuten kwam de ploeg wederom op achterstand. Een voorzet over de grond stuiterde voor Yaron op die los moest laten en de bal kon vervolgens simpel binnen getikt worden, 2-1. Zelf creëerde de ploeg vrij weinig en behalve een kopbal op de lat van Rick Setz kwam FC Lewenborg niet. De thuisploeg kwam vlak voor rust nog wel op 3-1. Een discutabele toegekende vrije trap werd in eerste instantie gekeerd door Yaron maar omdat er niet goed werd meegelopen door de defensie kon de bal alsnog binnengeschoten worden.

Na de rust is er dan even de hoop dat er nog een resultaat te halen valt want twee keer scoren in een helft is FC Lewenborg wel meer dan één keer gelukt maar vandaag zat het er simpelweg niet in. Via een penal en nog een vrije bal kwam de ploeg met 5-1 achter en kon deze middag als kansloos worden beschouwd. De ingebrachte wissels konden het tij ook niet keren en omdat FC Lewenborg het nog wel probeerde werden de ruimtes steeds groter en mocht het misschien nog wel blij zijn dat VAKO nog maar één keer scoorde.

Een pijnlijke maar meer dan terechte nederlaag die de ploeg alleen zichzelf kon verwijten. Gelukkig is het een competitie en kan de ploeg zich volgende week weer proberen te revancheren wanneer men op bezoek gaat bij Bellingwolde.

Amusementswaarde: 4 (een zeer slechte wedstrijd)
Man of the match: nvt, geen voldoendes vandaag
Mooiste goal: 1-1 Mark Wollinga. Prima lob!