78'
... (e.d.)

A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

18 april 2015 10:30

Vanochtend de uitwedstrijd tegen Actief en ook nog eens op echt gras. Ochtend en echt gras zijn nu niet echt de ingredienten waarmee A2 iets lekkers weet te fabriceren. Toch was het deze keer anders. Vanaf de aftrap hadden we een overwicht en werd Actief in de verdediging gedwongen. Uit goed combinatiespel kwamen diverse mogelijkheden om te scoren. Het duurde echter tot de 36e minuut voordat Victor uit een corner de verdiende 0-1 maakte. Geheel tegen het wedstrijdbeeld in kwam Actief 10 minuten later op 1-1, een makkelijk gegeven vrije trap werd schitterend in de kruising geschoten. Hierna volgde een fase waarin we het echt even kwijt waren en Actief de overhand had. Gelukkig haalden we de rust met 1-1 en dat gaf trainer Sean de kans om de spelers de complimenteren met het goede spel en wat puntjes op de ï te zetten voor de tweede helft. Deze tweede helft was er één die tot de beteren van dit seizoen hoorde. De bal het werk laten doen, combinatievoetbal, hoog tempo, positiewisselingen. Al deze clichés die je altijd hoort van trainers wanneer een team goed heeft gevoetbald en gewonnen waren van toepassing. Daarnaast waren er een paar echte hoogtepunten. Neem nu de 1-2 van Fedde, een centrale verdediger die een jaar was uitgeschakeld vanwege een dubbele beenbreuk en voor zijn blessure mij eens vertelde vanaf een achterbank van de auto dat hij de bal het liefst naar voren schoot want voetballen vanuit de verdediging was toch wel heel eng. Deze Fedde die erg knap is teruggekomen na zijn blessure ontpopt zich naast een erg goede verdediger dit seizoen ook tot een goed voetballende verdediger. Uit een aanval die Fedde zelf opzet komt de bal bij Jimmy die met een schitterende steekbal Fedde in het strafschopgebied bereikt. Met een uiterste krachtsinspanning en op volle snelheid passeert Fedde zijn tegenstander en net voordat hij de controle verliest lukt het hem om de bal met een sliding langs de keeper te krijgen. De schreeuw van vreugde waarmee Fedde zijn doelpunt viert staat voor mij model voor zijn doorzettingsvermogen en wil om te winnen, respect Fedde!!.
De 1-3 kom uit een aanval over de linkerkant die door Yannick tussen de benen door van de tegenstander wordt verplaatst naar de rechterkant waar Mitchel de bal ontvangt en een prachtige voorzet aflevert bij Victor die koel afmaakt. Mitchel had het vandaag helemaal op zijn heupen want ook de 4-1 kwam van zijn voeten. Na een afgeketste poging van Sohrab knalde Mitchel van grote afstand de bal loeihard tegen het net. Ook bij de 5-1 was Mitchel betrokken. Vanaf de linkerkant draaide Mitchel de corner heel mooi op het lichaam van een tegenstander die niets anders kon doen dan zijn eigen keeper passeren.
Ochtend, gras en prachtig voetbal van A2 onder een mooi zonnetje, schitterende zaterdag!