89'
Anoniem (intikker)

A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

14 maart 2015 14:30

Afgelopen zaterdag 14 maart begon de tweede helft van de competitie voor A2 met de uitwedstrijd tegen Be Quick. Normaal gesproken altijd lastig, Be Quick uit. De voortekenen waren echter goed. We mochten op kunstgras en kwa supporters waren we in de meerderheid. Niet alleen vaders en moeders Terpstra, Wildeboer en Riemsma maar ook moeder de Waal, vader de Vries, vader de Boer en vader Waziri hadden akte de presence gegeven en zelfs een viertal spelers van A1, dat geen competitieverplichtingen had, waren komen kijken. Klasse Hans, Lesley, Jochem en Arjan!!.
Met zo'n schare supporters kun je niet anders dan gemotiveerd aan een wedstrijd beginnen en dat deden we. Al snel hadden we een overwicht en in de 10e minuut kwamen we op 0-1, met goed druk zetten verdiende Mitchel een corner die hij op het hoofd van Raymond dirigeerde die vervolgens mooi raak kopte. Op de bank kwam als commentaar dat we op Raymond moesten letten want "succes werkte als een soort doping voor die gozer". Die uitspraak bleek maar al te waar toen Raymond in de 42e minuut met een prachtige dieptebal Sohrab alleen voor de keeper zette. Waarschijnlijk dacht Sohrab dat zo'n prachtige pass ook een prachtige afwerking verdiende toen hij heel bekeken de bal over de keeper lobte, 0-2 en rust.
In de rust gaf trainer Sean aan zeer tevreden te zijn over het spel maar waarschuwde voor onderschatting. Na rust kwamen we vrij snel op 0-3. Mitchel die eerst het veld had verlaten maar al snel weer moest invallen voor de geblesseerde Sander, kreeg de bal iets over de middenlijn en met een mooie rush kwam hij schuin voor de keeper die hij met een geplaatst schot passeerde. De tegenstander had wat omzettingen gedaan en werd met lange ballen en snelle uitvallen een aantal keren gevaarlijk. Dit resulteerde in de 50e minuut in de 1-3. Langs de kant hadden we het gevoel dat we er nog niet waren maar toen Aaron in de 68e minuut alleen voor de keeper kwam maar besloot met een balletje breed Daan een niet te missen kans te geven en we op 1-4 kwamen waren we weer wat geruster. Daarna was het een open wedstrijd waarin het spel wat heen en weer golfde. Zowel Be Quick als Lewenborg kregen kansen. In de 76e minuut kwam Be Quick met een mooie uitbraak op 2-4. Het slotakkoord was echter voor
FC Lewenborg. Op de achterlijn in de linkerhoek dolde Mitchel op een prachtige manier zijn tegenstander, gaf de bal hard laag voor bij de eerste paal waar Daan als een echte spits precies op het goede moment "het stapje" maakte, vrij kwam en mooi raak schoot.
Ik heb mij afgelopen zaterdag vermaakt en hoop op een voortzetting komende zaterdag tegen Lycurgus. Ouders maar ook de spelers van A1, dank voor jullie support!