Datum

31 januari 2015 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een wedstrijdloze periode van 2 maanden kon B1 afgelopen zaterdag weer los in de oefenwedstrijd tegen Noordster B1 uit de hoofdklasse. Het werd een leuke geloijkopgaande wedstrijd waar het ritme bij de spelers van B1 wel ontbrak; af en toe wat slordig in de aanname en het kaatsen van de bal maar fel in de duels. Het werd een leuke wedstrijd waarin de teams gelijkwaardig waren. In de eerste helft kregen beide teams weinig uitgespeelde kansen. Uit een vrije trap van Mati werd de bal van richting veranderd en kwam deze voor de voeten van Reginald. Door snel te reageren en van 16 meter hard uit te halen verdween de bal achter de keeper. Noordster raakte in de eerte helft nog een keer de lat maar verdere wapenfeiten waren er niet te noteren. Wat positief was, was dat B1 af en toe via een goede opbouw naar voren wist te komen.
In de tweede helft zette Noordster meer druk naar voren waardoor de opbouw minder ging. We bleven wel rustig voetballen en kwamen langzaam onder de druk vandaan. In de 60e minuut kregen we een vrije trap op de rand van de 16 meter. De bal werd hoog in het doel geschoten door Lennart en de voorsprong was verdubbeld. Naar het einde van de wedstrijd gaven we wat meer ruimte weg en hielden we het speelveld niet klein genoeg. Hierdoor kreeg Noordster een aantal kansen. Eén van de kansen werd benut waardoor de eindstand op 2-1 werd gebracht.
Na twee maanden zonder wedstrijd was het vandaag wel te zien dat trainen iets anders is dan het spelen van een wedstrijd. Toch hebben we een prima wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander.