Scheidsrechter

Jager, C.S.

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg heeft zondag voor het eerst in zes wedstrijden weer weten te winnen. Na de nederlaag bij Amicitia en het gelijke spel bij Stadspark was de ploeg volledig gefocust op de nacompetitie. De afgelopen weken stond in het teken van het fit maken van spelers, het ontlopen van kaarten en schorsingen en de talentvolle jeugd de kans geven. In Winsum, waar Hunsingo onze gastheer was, speelde de ploeg in zijn sterkst mogelijke opstelling ter voorbereiding op de nacompetitie.

In de eerste helft was het een volledig open wedstrijd, beide ploegen speelde om te winnen en creëerde beide voldoende mogelijkheden. Hunsingo benutte de eerste de beste kans toen de defensie van FC Lewenborg zich wel erg makkelijk liet aftroeven, 1-0. Even later had het scorebord eigenlijk al 1-1 moeten aangeven maar Thijs Boerkamp kreeg de bal van een meter of  vijf niet in het lege doel. Na diverse kansen over en weer kreeg Hunsingo een uitstekende kans op 2-0 maar door goed handelen van doelman Yaron kon er niet gescoord worden, in de daaropvolgende uitbraak maakte Rinie met een uitstekend geplaatst schot de 1-1.
In de fase na de 1-1 is FC Lewenborg duidelijk beter en kon Hunsingo het goede spel van het eerste deel niet meer volhouden. Topscoorder Wollinga raakte eerst nog de paal maar mocht vlak daarna van elf meter aanleggen toen hij werd gevloerd in het strafschopgebied. De bal werd niet heel goed ingeschoten maar verdween uiteindelijk wel tegen het net, 1-2. Toen hij vlak voor rust ook nog de 1-3 fantastisch tegen de touwen schoot leek de wedstrijd gespeeld. Waar het niet dat Hunsingo wederom een doelpunt in de schoot geworpen kreeg toen het afstandsschot door de handen van doelman Yaron heen gleed 2-3.

Na rust kon Jannick Plantinga weer minuten maken, hij verving Daan Vermeulen. FC Lewenborg bleef het betere van het spel houden en de thuisploeg leek moegestreden. Toch lukte het de ploeg nog wel om wat mogelijkheden te creëren en zag het ook kans om nog een keer te scoren. Deze goal werd alleen terecht afgekeurd wegens het aanvallen van de keeper. Door het punt wat Hunsingo nodig had kwam er steeds meer ruimte op het veld alleen wisten de gasten dat niet goed te benutten. Toen vlak voor tijd het hele veld open lag en Mark Wollinga nog een keer de bal kreeg wist iedereen wat er ging gebeuren. Een tegen een met de keeper bleef hij uiterst koel en werd doelpunt nummer 35 een feit.

Voor Hunsingo waren de druiven zuur, de ploeg moet op doelsaldo de nacompetitie in. FC Lewenborg gaat de nacompetitie in voor promotie en reist volgende week naar Emmer Compascuum waar CEC de eerste tegenstander zal zijn.

Amusementswaarde: 7, best aardig potje.
Man of the match: Stephan Belksma, speelde uitstekend centraal achterin.
Mooiste doelpunt: 1-3, Mark Wollinga. Schoot de bal uit het niets onhoudbaar achter de doelman.