FC Lewenborg verliest in blessuretijd dure punten

Scheidsrechter

Mansouri, A

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen. Nederlagen tegen Amicitia en Wildervank werden vanmiddag vervolgd met een gelijkspel in de stadsderby tegen Stadspark.

In de basisopstelling ontbraken vandaag Sheduaan, Mark Mensinga, Brian, Daan die om uiteenlopende redenen niet konden spelen. Max kreeg een plek op het middenveld toegewezen en voorin draaide Yorick en Thijs Boerkamp van positie.

Op een zonnig sportpark in het Stadspark ging de eerste helft erg gelijk op. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd maar FC Lewenborg kreeg de beste kans. Mark Wollinga kwam alleen voor de keeper maar schoot jammerlijk naast. Voor de rest kwamen beide ploegen niet verder dan tal van afstandsschoten die door beide keepers onschadelijk werden gemaakt. De 0-0 ruststand gaf de verhoudingen prima weer.

Na de rust is FC Lewenborg in het eerste deel wat beter en krijgt het via Martijn en Rinie twee prima kansen maar weet deze niet te benutten. Aan de andere kant staat de paal twee keer in de weg voor Stadspark en zijn er nog wat hachelijke situaties in het strafschopgebied zonder dat er heel groot gevaar dreigt.

Vijf minuten voor tijd komt FC Lewenborg op voorsprong. Een corner valt in de scrimmage voor de voeten voor Max die de bal onberispelijk in de korte hoek schiet. Een hectische slotfase is aanstaande want Stadspark gaat op zoek naar de gelijkmaker en die krijgt het in de vijfde minuut van de blessuretijd. Een verdekt schot van een meter of 25 verdwijnt in de korte hoek en ondanks dat Yaron er met zijn vingertoppen nog bij kan weet hij een doelpunt niet te voorkomen. Vlak na de aftrap fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een heel zuur gelijkspel waar beide ploegen niet heel veel mee opschieten en misschien nog wel belangrijker, het kampioenschap is heel ver weg. Er moeten wel hele gekke dingen gebeuren wil de ploeg hier nog voor in aanmerking komen.

Het positieve was wel dat het strijdplan weer eens goed leek te werken. Spelen vanuit een compacte organisatie en van daar uit proberen kansen te creëren. SC Stadspark had inderdaad meer de bal en drang naar voren maar gezien de kansenverhouding was een gelijkspel zeker op zijn plaats.

De komende drie wedstrijden zullen in het teken staan van het klaarstomen voor de nacompetitie en er met zijn allen een bijzonder mooi slot van de competitie van te maken. Komende zondag wordt hier een begin mee gemaakt wanneer Heiligerlee op bezoek komt.

Amusementswaarde: 6,5
Man of the match: Jannick Plantinga (speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen)
Mooiste doelpunt: Max Ponds (het was er maar eentje maar helaas niet de winnende)