Mannen zondag, 1, 3e klasse C

12 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Hooge, F.

FC Lewenborg is door de tweede nederlaag op rij geen koploper meer en moet de laatste vier wedstrijden in de achtervolging op Amicitia. in de thuiswedstrijd tegen Wildervank verloor de ploeg met 2-3 en dat had het alleen aan zichzelf te danken.

In de basisopstelling keerde Yorick terug op zijn vertrouwde plek voorin, de overige namen waren identiek aan de vorige wedstrijd.

in de eerste helft begon Wildervank voortvarend, de ploeg had het betere van het spel en FC Lewenborg had het erg moeilijk. Doelman Yaron maakte tot twee keer toe een doelpoging onschadelijk en zelf creëerde de thuisploeg niets. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, een voorzet bij de tweede paal werd wel heel opzichtig met een hand weggetikt waardoor de scheidsrechter wel naar de stip moest wijzen. Topscoorder Mark Wollinga klaarde het klusje en maakte hiermee zijn dertigste doelpunt van deze competitie. Het spelbeeld veranderde niet en het was wachten op de 1 -1 en deze kwam er ook in de 25e minuut. Heel lang was het geen 1-1 want bij de eerste aanval na de aftrap vond Thijs Boerkamp met een afgemeten voorzet het hoofd van Rodney die de 2-1 tegen de touwen kopte. Waar iedereen hoopte om met de voorsprong de rust in te gaan ging het toch weer fout. Nadat de zoveelste bal veel te makkelijk werd ingeleverd zag het er vervolgens verdedigend niet best uit en was de 2-2 dan ook een logisch vervolg.

Na rust veranderde het spelbeeld. Wildervank kon het goede spel niet meer doorzetten en FC Lewenborg kwam ook beter in de wedstrijd. Voetballend was het wederom niet zoals we in eerdere wedstrijden, vooral voor de winterstop, hebben gezien maar de ploeg rechtte wel zijn rug en kreeg via Yorick ook een hele grote kans. Alleen voor de doelman schoot hij echter jammerlijk over waar de bal voor het intikken leek. Beide ploegen kregen daarna nog diverse mogelijkheden maar de grootste was voor Wildervank. Na verdedigend geknungel kon de spits alleen op doelman Yaron af en kwam in aanraking met de doelman wat tot een strafschop leidde. Ondanks de overtuiging van de doelman dat er geen overtreding werd gemaakt ging de bal op de stip en daarna ook tegen de touwen, 2-3. Een alles of niets offensief was aanstaande maar op wat hachelijke situaties na kreeg de ploeg geen kansen.

De ploeg leed de tweede nederlaag op rij en moet Amicitia dus nu voor het eerst dit seizoen voor zich dulden. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand twee punten. Het seizoen is nog zeker niet over en de ploeg zal er alles aan doen om nog twaalf punten te behalen en dan zullen we zien waar dat tot geleid heeft.

Amusementswaarde; 6 (het was niet goed genoeg)
Man of the match; Rick Setz (speelde degelijk)
Moosite doelpunt; Rodney van der Hoek (2-1,  vooral door de afgemeten voorzet)