Mannen zondag, 1, 3e klasse C

22 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Smit, P.

FC Lewenborg heeft vandaag weer laten zien dat de vorm, die enkele weken weg was, weer terug is. Na de goede overwinning van vorige week in en tegen Muntendam werd vandaag een ruime overwinning geboekt op Siddeburen. De 5-0 eindstand gaf de verhoudingen tussen beide teams prima weer.

In de basisopstelling was er een wijziging, Mark Mensinga was geblesseerd en Jannick keerde daardoor terug in de basis. De bank werd bezet door Wouter, Yorick en Max.

Vanaf de eerste minuut was het FC Lewenborg wat de wedstrijd in handen had en was het wachten op het eerste doelpunt. Bij de derde kans van de middag was het raak, na een verre ingooi van Mark Nieuwenhuis kon Brian verlengen en schoot Rinie de bal in de verre hoek. In de fase die volgde werd ook Siddeburen twee keer gevaarlijk in de omschakeling maar beide kansen waren niet aan ze besteed. Brian en Mark Wollinga raakte daarna allebei het houtwerk en diverse mogelijkheden leverde geen doelpunten op en zodoende leek de thuisploeg met een 1-0 voorsprong te gaan rusten. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg toch nog de ideale mogelijkheid op de 2-0 middels een strafschop. Na een domme overtreding in de hoek van het strafschopgebied kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven en Mark Wollinga liet vervolgens de doelman kansloos.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, FC Lewenborg was de betere ploeg en kwam niet in de problemen. Toen Mark Wollinga vervolgens de 3-0 binnenschoot op aangeven van Rinie was de wedstrijd definitief gespeeld. Het wachten was op meer kansen en doelpunten en die kwamen er ook. Mark Wollinga kopte op aangeven van Rinie de 4-0 tegen de touwen en het slotakkoord was voor Brian die zijn prima wedstrijd ook kon bekronen met een doelpunt.

Al met al een ruime en dikverdiende zege waarbij het vertoonde spel weer vertrouwen geeft voor de komende zes wedstrijden. Omdat concurrent Amicitia ook won gaat FC Lewenborg volgende week met een marge van vier punten richting Coendersborg. Een van beide ploegen zal aan het eind van de rit kampioen zijn en de wedstrijd van zondag is voor beide teams van groot belang.

Man of the match: Rinie Boekholt (beste wedstrijd van het seizoen, een goal en 3 assist!)
Mooiste doelpunt: 3-0 Mark Wollinga (de voorafgaande aanval was fantastisch)
Amusementswaarde: 8 (de ploeg liet zien dat de kampioensvorm er aan zit te komen)