Mannen zondag, 1, 3e klasse C

8 maart 2015 14:00

Scheidsrechter

Kats, P.

FC Lewenborg heeft vanmiddag de koppositie weten te behouden door met 2-3 van hekkensluiter Zuidlaarderveen te winnen. Op een zonnig sportpark, met een helaas slecht veld, ging de koploper er in de 89e minuut met de overwinning van door.

Bij de oranjehemden ontbraken Melvin, Wouter en Daan. Vergeleken met een week eerder keerde Rick Setz terug en de overige namen op het wedstrijdformulier waren identiek. In de beginfase van de wedstrijd kreeg FC Lewenborg wel wat mogelijkheden maar echte kansen kon de ploeg niet creëren, Na 25 minuten kreeg FC Lewenborg de grotoste kans van de eerste helft. Na een handsbal ging de bal op de stip maar aanvoerder Rinie zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Vijf minuten later stond de ploeg ineens achter, na een lange bal kwam Zuidlaarderveen wel erg gemakkelijk alleen voor de keeper en de 1-0 was een feit. Behalve twee handen vol corners kon de ploeg niets creëeren en omdat er uit al die corners niet gescoord werd, was de 1-0 achterstand bij rust een feit.

In de rust moesten Thijs Michel en Mark Wollinga het veld geblesseerd verlaten hun plaatsen werden ingenomen door Martijn en Brian. In een betere tweede helft was het Yorick die in de beginfase een grote kans kreeg maar de doelman redde bekwaam. Na een klein uur spelen kwam de ploeg wel op 1-1. Een vrije trap werd van een meter of 20 door Mark Nieuwenhuis tegen de touwen geschoten. Heel lang stond deze stand niet op het scorebord want binnen twee minuten keek de ploeg weer tegen een achterstand aan. Toen een lange bal nogal hard opstuiterde liep Rodney onfortuinlijk onder de bal door en kon er een speler alleen op Yaron af en die schoot bal onberispelijk tegen de touwen, 2-1.

Na 75 minuten en 15 corners werd er dan uiteindelijk wel gescoord uit een corner. Een hard indraaiende corner van Jannick werd bij de tweede paal door Martijn achter de doelman gekopt. Wat volgde was een spannende slotfase waar FC Lewenborg moest proberen een gaatje te vinden in de defensie van de gasten. In de 89e minuut lukte dat toen een verre ingooi van Mark werd verlengd door Brian en Rinie de winnende langs de keeper kopte, 2-3.

Een wedstrijd die misschien wel geen winnaar verdiende maar wel een winnaar kreeg. Het spel is niet zoals het voor de winterstop was dus er is nog genoeg werk aan de winkel om de komende weken het seizoen op de allermooiste manier te kunnen afsluiten.

Amusementswaarde; 6, voornamelijk door de spanning, voetballend onvoldoende.
Man of the match: Martijn Oost, prima tweede helft en een doelpunt
Mooiste doelpunt; 2-3 Rinie, omdat de goal drie punten opleverde.