Scheidsrechter

Alkema, A

Accommodatie

Onbekend

Na de grote nederlaag van vorige week tegen VAKO heeft FC Lewenborg weer vertrouwen kunnen opdoen in de vorm van drie punten door de lastige uitwedstrijd tegen Bellingwolde met 0-2 te winnen. In de heenwedstrijd was er sprake van een duidelijk krachtsverschil (9-0), maar vandaag ging het een stuk moeizamer.

Ten opzichte van vorige week keerde keeper Melvin Jonker weer terug in de basis en de overige tien basisspelers waren dezelfde als vorige week. In de beginfase kregen de gasten al vroeg een kans op de voorsprong, maar Rodney zag zijn kopbal rakelings naast gaan. Voor rust was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, beide ploegen konden weinig aanspraak maken op een doelpunt. De thuisploeg leek het dichtst bij een doelpunt, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust kwam Lewenborg goed uit de kleedkamer. De druk op Bellingwolde werd steeds groter en de tegenstander werd verder achteruit geduwd. Dit resulteerde in een reeks van drie corners waarbij Rinie uiteindelijk een afvallende bal in een keer uit de lucht nam en in de linker bovenhoek schoot;0-1. Na dit doelpunt gingen de gasten vrijer voetballen en gaf Bellingwolde meer ruimte weg. Hierdoor kwam na een sprint van 60 meter en een goede voorzet van Thijs Boerkamp al vrij snel een kans voor Yorick, die de bal van dichtbij op de keeper schoot. De thuisploeg wilde wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdedigende organisatie aan de kant van de oranjehemden stond als een huis. Uiteindelijk gooit Mark Wollinga de wedstrijd vijf minuten voor tijd definitief in het slot, na een geweldige solo schiet hij de bal in de verre hoek. In de tweede helft kon Martijn Oost, na zijn buitenlandse studietrip, voor het eerst minuten maken voor het eerste elftal.

Al met al een terechte overwinning voor FC  Lewenborg. Zonder echt groots te spelen stond de organisatie goed en hierdoor gaf de ploeg ontzettend weinig weg.

Man of the match: Rodney van der Hoek (stabiele factor achterin)
Mooiste doelpunt: 0-1 Rinie Boekholt (heerlijke volley in de kruising)
Amusementwaarde: 6,5 (niet groots, maar de verdedigende organisatie stond als een huis)