Mannen zondag, 1, 3e klasse C

8 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Kamp, W. van der

FC Lewenborg is er in geslaagd om de koppositie vast te houden. In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop wisten de oranjehemden de ongeslagen thuisstatus te behouden. In een degelijke wedstrijd werd tegenstander HSC met 3-0 verslagen.

In de basisopstelling stonden de 'gebruikelijke' namen die voor de winterstop zeer goed voetbal lieten zien. Alleen centraal op het middenveld speelde Jannick Plantinga die in de eerste seizoenshelft vaker op de bank zat dan binnen de lijnen stond. De bank werd bezet door Tim Westerhoff en twee A junioren, Hans Bode en Guido Feringa

Bij het zien van de tegenstander ging de gedachte vermoedelijk snel terug naar de eerdere ontmoeting tussen beide ploegen in de vierde speelronde van dit seizoen. FC Lewenborg won toen de wedstrijd met de veel zeggende cijfers,  0-8. De thuisploeg was gewaarschuwd voor onderschatting en liet dat ook zien in het eerste deel van de eerste helft. Er werd prima gespeeld, vooral het eerste half uur en er werd rustig gezocht naar een gaatje in de defensie van de gegroepeerd spelende tegenstander. Na twintig minuten werd de ban gebroken, Thijs Boerkamp kopte de bal in het lege doel naar een 'mispeer' van de doelman. Toen topscoorder Mark Wollinga vervolgens 2-0 scoorde leek de wedstrijd in een vroeg stadium gespeeld, waar het niet dat de goal wegens vermeend buitenspel werd geannuleerd.

In de rust werd er niet gewisseld maar gehamerd op het offensieve gedeelte waar nogal eens wat aan haperde. Aan de bal was het bij vlagen ook beter waar de 2-0 een goed voorbeeld van was. Rick Setz bediende met een steekpass Jannick Plantinga die vervolgens de opkomende Mark Nieuwenhuis vond, zijn voorzet werd vervolgens binnengeschoten door de inlopende Yorick van der Velde en de wedstrijd was gespeeld. HSC probeerde wel maar creëerde helemaal niets. Doelman Melvin Jonker had de tweede helft een hele rustige middag maar gooide zichzelf toch nog in de schijnwerpers. Met een uitstekende uittrap werd Mark Wollinga bereikt die alleen voor de doelman koelbloedig de 3-0 binnen schoot.

Al met al een goed begin van de 'terugronde', volgende week nemen de mannen het in Vries op tegen VAKO. Tot slot nog een bijzondere vermelding voor onze gastspelers uit A1 waar Guido Feringa al eerder minuten mocht maken was het vanmiddag Hans Bode die officieel zijn debuut mocht maken. Ondanks de beperkte speeltijd lieten de jongens al zien in de toekomst zeker klaar te zijn voor de stap naar het eerste elftal.

Amusementswaarde: 6,5, niet spectaculair wel degelijk.
Man of the match; Jannick Plantinga, liet zien van grote waarde te kunnen zijn voor dit team.
Mooiste doelpunt: 2-0 Yorick van der Velde, niet zozeer de goal maar wel de voorafgaande aanval.