Mannen zondag, 1, 3e klasse C

15 maart 2015 14:00

Scheidsrechter

Bouw, J.W.

FC Lewenborg heeft de inhaalwedstrijd tegen Muntendam overtuigend gewonnen. Nadat de ploeg het de laatste weken steeds spannend maakte door pas in de slotfase de winnende treffer te maken, pakten de gasten vandaag overtuigend de drie punten door met 1-4 te winnen.

Vergeleken met vorige week waren er enkele wijzigingen in de startopstelling. Mark Mensinga, Brian en Martijn begonnen vanaf de aftrap en hierdoor werd de bank bezet door Yorick, Jannick en Max. De organisatie stond aan de kant van de oranjehemden weer als vanouds, de thuisploeg werd in de beginfase alleen gevaarlijk via enkele corners. Lewenborg won de slag op het middenveld en de ploeg werd zelf enkele keren gevaarlijk. De grootste kans kreeg de ploeg via een volley van Mark Wollinga, die een fraaie pass van Rick Setz direct op de slof nam. Hierna werd de ploeg veelal teruggefloten wegens vermeend buitenspel, maar halverwege het eerste bedrijf mocht Brian wel verder en alleen voor de keeper schoof hij de bal beheerst binnen: 0-1. De oranjehemden hadden controle over de wedstrijd en de gelijke stand bij rust kwam dan ook als een verrassing, maar een steekbal werd bekroond met een doelpunt door de gastheren: 1-1.

Kort na rust werd een corner van Thijs Boerkamp binnen geknikt door Rick Setz en hoewel Muntendam met man en macht de goal nog probeerde te verhinderen, ging de bal over de lijn: 1-2. Hierna vergeten de gasten de wedstrijd al vroeg te beslissen, want vooral Rinie weet enkele opgelegde kansen niet in doelpunten om te zetten. Uiteindelijk valt de bevrijdende 1-3; na een heerlijke bal van Mark Wollinga omspeelt Brian de keeper en schiet hij de bal binnen. De wedstrijd lijkt hierdoor beslist, helemaal als niet veel later de thuisploeg ook nog een rode kaart krijgt ,na een grove charge op Brian. Het slotakkoord is voor Mark Wollinga die ook zijn doelpuntje mee pikt en zo de eindstand op 1-4 bepaald.

Ten opzichte van de vorige weken kwam de overwinning vandaag niet in problemen. De organisatie stond als een huis, de slag op het middenveld werd gewonnen en na rust speelde de ploeg de wedstrijd gecontroleerd uit. Bovenin in de ranglijst zijn er nu geen verschillen meer in het aantal wedstrijden en hierdoor gaat Lewenborg met een voorsprong van 4 punten op naaste belager Amicitia de laatste periode van wedstrijden in.

Amusementswaarde: 8 (vooral vanwege de uitstekende organisatie)
Man of the Match: Brian Swabedissen (zeer belangrijke doelpunten)
Mooiste doelpunt: 1-3 ( heerlijke voorbereiding en beslissing van de wedstrijd)