B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 32

11 april 2015 13:30

Scheidsrechter

Maat, A. ter

Afgelopen zaterdag stond B1 tegenover de nummer 2 van de competitie: Bedum B1. De wedstrijd in Bedum was al miraculeus gewonnen door B1 en deze wedstrijd zou ook worden gewonnen. Hier gold echter wel: soms krijg je minder dan je verdient en soms ook meer dan je verdient.
De wedstrijd stond in het teken van periodetitels en vervangende periodetitels. Omdat het achter kampioen GVAV dicht bij elkaar staat heeft B1 ook nog kans op en vervangende periodetitel wat kan leiden tot nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Dan moeten alle resterende wedstrijden gewonnen worden en hopen op punt verlies van wat concurrenten, te beginnen vandaag.
We begonnen niet goed aan de wedstrijd; te slap in de duels leidde tot veel balverlies en kansen voor Bedum. Binnen een paar minuten had de paal ons al gered en miste Bedum nog een kans. De eerste aanval van onze kant leidde echter direct tot een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Rai werd van dichtbij door Kenrick gepromoveerd tot doelpunt. Bedum was hiredoor even van slag en verkeerd opbouwen aan hun kant leidde twee minuten later tot een odnerschepping van Rai. Hij omspeelde de verdediger en schoot in de korte hoek raak. Een 2-0 voorsprong na twee keer schieten op doel. Bedum voetbalde goed door en ze kregen nog een aantal kansen. De paal redde nog een keer en na een overtreding kregen ze een strafschop. Of de bal nu goed of slecht werd ingeschoten, feit is dat Luca de bal uit het doel wist te werken. Vlak voor rust kwam Bedum toch terug tot 2-1 na een combinatie door het midden.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. Bedum was sterker en kreeg ook een aantal kansen. Telkens vonden zij echter Luca op hun pad. Twee doepunten werden afgekeurd wegens het hinderen van de keeper in het doelgebied en B1 kwam zelden in de buurt van de goal van Bedum. Met nog ongeveer 10 minuten te gaan kwamen we er uit door een lange haal naar voren. Gianni wilde de uitkomende keeper omspelen maar de keeper stopte de bal met zijn handen buiten de 16-meter: rood. Dit veranderde het spelbeeld niet. Bedum kreeg nog een paar goede kansen maar steeds stond Luca in de weg. De 2-1 ruststand werd zo ook de eindstand. We hebben in deze competitie wel eens punten verspeeld waar we meer hadden verdiend maar vandaag was dat wel andersom.
Alles is dus nog mogelijk voor B1. Het wordt een spannend slot met nog 3 knallende finales. Aan het eind wanneer de kruitdampen zijn opgetrokken zullen we zien wat de inspanningen hebben opgeleverd.