Scheidsrechter

Haan, TH de

Accommodatie

Onbekend

Op 28 maart stond de lastige uitwedstrijd tegen SJO DVC op het programma. De tegenstander is een van de teams in het rijtje 2e tot en met 7e plaats dus een goed resultaat kan weer leiden tot een plaatsje hoger op de ranglijst. We hadden vandaag 12 man waar we het mee moesten doen.
De eerste helft begon niet goed. Al in de 7e minuut kwamen we op achterstand. In een duel tussen Niels en zijn tegenstander zag de scheidsrechter een overtreding en gaf een strafschop aan de thuisploeg. Deze werd benut en we stonden op een 1-0 achterstand. In de rest van de eerste helft gaven we weinig kansen weg en kregen we zelf een paar kleine mogelijkheden maar wisten niet te scoren.
In de rust werd aangegeven dat we niet alleen moeten reageren op situaties maar ook moeten proberen om pro-actiever te spelen. Niet wachten tot een bal ergens komt maar alvast vragen in de ruimte. Ook werd aangegeven de opbouw van de tegenstander beter te verstoren.
De tweede helft kon niet beter beginnen. Vanaf de aftrap werd Rai gezocht die direct naar voren sprintte. De bal kwam precies aan, Rai kon door naar de achterlijn, goede voorzet en Gianni wist de bal in de hoek te koppen; 1-1. We bleven goed spelen en binnen 10 minuten stonden we op 2-1 voor. Een schot van Rick werd van richting veranderd, raakte de paal en via het effect rolde de bal langzaam over de doellijn. Lang konden we echter niet van de voorsprong genieten. Binnen 2 minuten stond het 2-2 doordat we een tegenstander uit een corner ongestoord in lieten koppen.
De frustratie van de weggegeven voorsprong bij rust leidde bij de tegenstander tot slidings en tackels die gelukkig onze spelers mistten. Halverwege de tweede helft zette Niels Lennart met een goede pass vrij in de 16.  Lennart wist deze mooie pass een prima vervolg te geven door de bal goed in de goal te schieten. Een 2-3 voorsprong stond nu op het bord en de frustraties bij de tegenstander werd allesbehalve kleiner. Ze kregen nog een paar mogelijkheden maar in een 1:1 situatie was Luca de tegenstander de baas en een voorzet werd door iedereen gemist. Vlak voor tijd maakte Kenrick aan alle onzekerheid een einde door uit een corner van dichtbij de 2-4 tegen de touwen te schieten.
Het goede spel van de afgelopen weken was iets minder te zien deze keer maar op een lastig veld werd de overwinning door hard werken uit het vuur gesleept.