58'
65'

B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 32

7 maart 2015 9:00

Vandaag moest B1 aantreden in de uitwedstrijd tegen Noordpool B1. De wedstrijd stond ingepland op het geweldige tijdstip van 09.00 uur dus het vertrek was gepland voor 7.30 uur.... De thuiswedstrijd tegen Noordpool was er één van de gemiste kansen waardoor er een teleurstellend gelijkspel op de borden stond. Dat moest vandaag anders.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor ons. Via goede combinaties kwamen we vaak voor het doel of kregen we de ruimte om van afstand te schieten. Helaas gingen de ballen er niet in. Het was wel oppassen voor de uitvallen van Noordpool want via de lange bal probeerden ze ons te verassen. Het was Mati die de ban brak door na een passeeractie succesvol uit te halen vanaf de rand van de 16-meter. We bleven daarna veel sterker maar scoorden niet waardoor we de tegenstander zelf in de wedstrijd hielden. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook. Na weer een snelle counter scoorden ze na een scrimmage waardoor we met 1-1 de rust ingingen. Zou het dan weer zo'n wedstrijd worden??
De tweede helft gingen we door met het spel wat we in de eerste helft ook lieten zien. Een goede opbouw en verzorgd spel. De tegenstander trok zich terug en beperkte zich tot verdedigen. We kregen weer een aantal goede kansen maar steeds werd de trekker niet overgehaald. Uiteindelijk is het Rai die de ban breekt door via een goede individuele actie voor de keeper te komen en beheerst af te ronden. Niet lang daarna is het weer Rai die voor de keeper verschijnt en de 1-3 op het bord zet. Noordpool gooit daarna alles in de strijd, soms over de grens, maar krijgen geen kansen meer.
Vandaag goed gespeeld maar wanneer je zoveel kansen krijgt moet je de wedstrijd voor rust al beslissen.