B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 32

21 februari 2015 12:30

Scheidsrechter

Kok, T

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Lycurgus op het programma. Na het verlies van vorige week was het noodzaak om te winnen om zo aansluiting te houden met de strijd om plaats 2. We waren gewaarschuwd omdat in de vorige wedstrijd bleek dat Lycurgus met veel inzet en fysiek de duels ingaat. We moesten daarom vanaf het begin mee in de wedstrijd.
We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen de eerste drie kansen. Helaas gingen die er niet in en langzaam kreeg Lycurgus de overhand. Ze wonnen de duels en kregen ook kansen. Een van de eerste kansen ging er ook direct in en bracht de 1-0 op het bord. Lycurgus bleef gevaarlijk en Luca hield ons tot drie keer toe in de wedstrijd. Op slag van rust kregen we een corner die door Sebas goed in werd getikt. De 1-1 was ook de ruststand.
In de tweede helft kwamen we goed uit de startblokken en de eerste kans was nu wel raak. Na een goede pass van Lennart kon Kenrick op de keeper af. Beheerst tikte hij de bal langs de keeper voor de 1-2 voorsprong. We bleven in de tweede helft de iets betere ploeg maar het was oppassen voor de snelle uitvallen van Lucurgus. In de 55e minuut krijgt Lycurgus uit het niets een vrije bal op de rand van de 16. De bal wordt hard langs de muur geschoten wat de 2-2 betekent. We pakken deze tegenslag goed op en proberen de wedstrijd toch in ons voordeel te laten eindigen. Lennart schiet een vrije trap nog op de lat en de snelle uitvallen van Lycurgus blijven voor gevaar zorgen. Vlak voor tijd krijgen wij een vrije trap aan de zijkant van de 16-meter. Lennert geeft de bal goed voor en het is Sebas die via een mooie kopbal de bal over de keeper in de verre hoek laat belanden. De voorsprong is een feit en er zijn nog maar een paar minuten te spelen. Lycurgus wordt niet meer gevaarlijk en zo winnen we deze lastige uitwedstrijd met 2-3