FC Lewenborg speelt doelpuntloos gelijk tegen SC Stadspark

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

14 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Kuipers, R.L.

FC Lewenborg heeft de laatste wedstrijd in 2014 niet winnend kunnen afsluiten. Na 90 minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord en daar waren de gasten het meest gelukkig mee.

In de basisopstelling vandaag plek voor Brian en Jannick die de posities van de geblesseerde Rinie en Daan innamen. Yorick keerde terug van een blessure en nam zijn vertrouwde plek in de spits meteen weer in.

FC Lewenborg begint goed aan de wedstrijd en heeft vooral het eerste half uur de touwtjes in handen. Het heeft wel de hulp nodig van Stadspark om tot de eerste kans te komen. Nadat een van de centrale verdedigers onder de bal doorloopt krijgt Yorick de kans om richting het vijandelijke doel te gaan maar de controle duurt te lang waardoor er uiteindelijk verdedigd kan worden. Na een kwartier creëert de thuisploeg zijn eerste 100 procent kans of beter gezegd creëert Mark Wollinga zijn eerste kans. Na een heerlijke passeerbeweging op de middenlijn laat hij vervolgens nog 4 spelers van Stadspark zijn hielen zien maar oog in oog met de, uitstekend spelende, doelman weet hij de bal niet tegen de touwen te schieten.

Stadspark heeft in deze fase helemaal niets in te brengen en wordt op de been gehouden door de doelman. En vrije trap van Jannick vliegt net voorlangs en een vrije trap van Mark Wollinga lijkt in de kruising te belanden maar wordt door de doelman met zijn vingertoppen overgetikt. Als vervolgens Rick met een halve omhaal lijkt te scoren en de doelman weer uitstekend red lijkt het vandaag een moeilijk verhaal te worden om te scoren. Zelf geeft het weinig weg maar krijgt Stadspark één levensgrote kans maar deze wordt door Rodney onschadelijk gemaakt.

Na rust begint FC Lewenborg weer voortvarend en moet Mark Wollinga de thuisploeg eigenlijk op voorsprong schieten maar van dichtbij schiet hij hard naast. Yorick krijgt vervolgens na een corner nog een goede schietkans maar zijn schot gaat over. Daarna ontstaat er een strijd waarin FC Lewenborg moeilijker kansen creëert en Stadspark veelvuldig de lange bal zoekt op de ingebrachte 'pinchhitter' waardoor er zo af en toe wat hachelijke momenten ontstaan. Halverwege de tweede helft lijkt de thuisploeg met twee man alleen op de keeper af te kunnen maar de speler die de bal ontvangt staat buitenspel.FC Lewenborg krijgt nog twee schietkansen via Mark Nieuwenhuis en Stadspark schiet vlak voor tijd een goede mogelijkheid huizenhoog over.

Al met al had de thuisploeg wat pech in de afronding maar bewees het ook defensief een moeilijk te kloppen ploeg te zijn. Organisatorisch stond de ploeg weer uitstekend en de mannen van trainer Boufarra kunnen dan ook met een goed gevoel de eerste seizoenhelft afsluiten.

Amusementswaarde: 7 (vooral door de uitstekende eerste helft)
Man of the Match: Sheduaan Al Taijeb (liet in zijn spel en gedrag zien een waardig aanvoerder te zijn)