D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 31

6 december 2014 9:45

Scheidsrechter

Victor Wildeboer

Zaterdag 6 december stond al weer de laatste wedstrijd van het najaar seizoen op het programma. HSC D3G de hekkensluiter van de competitie moest het tegen ons opnemen op ons thuisveld van Sportpark FC Lewenborg. We moesten om 9:15 aanwezig zijn in de kleedkamer. Sommige hadden daar wat moeite mee na het heerlijk avondje. Martin en Christian maakten ons daarom gelijk duidelijk dat we de sinterklaaskadootjes even uit ons hoofd moesten zetten en dat we onszelf nu een cadeau moesten doen op het veld. De dag begon best wel fris, het had gevroren ’s nachts, maar in de tweede helft kwam zelfs het zonnetje er even goed bij. Mooi voetbalweertje dus.

Afwezig

niemand

1e helft

Al vanaf het begin van de wedstrijd om 9:45 blijkt dat onze tegenstander niet is opgewassen tegen ons elftal. Een minuut spelen als Rick na een hoge voorzet  tegen de paal kopt en Giovanni vervolgens de bal de bal op zijn slof neemt en bijna de openingstreffer maakt. HSC komt met een tegenactie, maar onze verdediging staat als een muur en hun aanval wordt dominant afgeblokt door Narelle en Bjorn. Weer een minuut later brengen wij hun wel in paniek als Damian vanuit een hoge corner de bal vlak langs de tweede paal laat vliegen. Ons middenveld is sterk en als zij dan weer richting ons doel gaan wordt de bal snel onderschept. Sami is daarbij altijd prominent aanwezig met goede ondersteuning van vooral Dimitri en Joram. Na 5 minuten spelen brengen we de bal hoog naar voren voor Damian en hun keeper moet op de noodrem naar de rand van het doelgebied te gaan. Daar ontsnappen ze weer. Een minuut later dreigt aan onze kant hetzelfde na een doorbraak van een HSC spits over de rechterflank. Maar Thijs weet wat hij moet doen en hij keert het schot met gemak. Weer een minuut hebben we weer een corner en Damian maakt er opnieuw een bloedlink schot van vlak voor hun doellijn langs. Als iemand zo’n ook maar bal aanraakt zit ie erin.  Bijna een kwartier gespeeld als Damian die zich over rechts heeft doorgeknokt een harde voorzet doet richting Giovanni bij de tweede paal. Jammer, hij strekt zijn been uit en raakt de bal bijna, net een beetje te hard.. We gaan door en zetten vol in op de aanval. We spelen ver op hun helft. Daardoor ontstaan er een enkele kans voor hen. Een kwartier spelen als Thijs ver buiten het doelgebied moet komen en een bal over links wegwerkt. Minuut later en Lars waagt een moedige poging met een afstandsschot. Bal gaat maar net rechts naast. Jammer, maar er zit wat aan te komen nu dat is duidelijk. Even later doet Rick een corner en Giovanni schiet in een 360 graden draai maar net bij de rechterdoelpaal naast.. Jammerrrr ! In de 18e minuut is het dan alsnog Lars die in een tweede poging de stand opent met een laag en hard schot. Onhoudbaar voor hun keeper, het is 1-0 voor ons !! Twee minuten later en Damian breidt de stand bijna uit met een schot. Nog geen minuut later is het Sami die bijna inschiet. Vervolgens scoort Damian bijna weer na een slimme pass van Dimitri. Weer een minuut later maakt Ruben bijna de tweede. We weten niet van ophouden, we willen meer ! Zo’n 25 minuten spelen en Rick vind het hoog tijd en besluit om zijn geheime wapen in stelling te brengen. Allen kennen we inmiddels zijn fraaie hoge afstandsschoten zoals hij menigmaal in de competitie heeft laten zien, echter dat kleine beetje geluk wat je dan moet hebben ontbrak dan net. Ditmaal heeft Rick volledige controle en hij schiet rustig en weloverwogen: de bal vliegt hoog over hun verdedigers heen en ook de keeper heeft het nakijken (zo hoog kan hij niet springen) en met een fraaie curve vliegt de bal net onder de lat in. Het is een supervette goal !! 2-0 voor ons Yiehaaa !! Een minuut later brengt Rick HSC opnieuw in gevaar met een strakke corner. Alleen willen we nu allemaal scoren en Wessel en Damian vallen over elkaar heen. Zo’n 28 minuten spelen en wij krijgen een vrije trap recht voor hun doel alleen op verre afstand. We weten nu dat Rick het kan en hij mag ‘m dus vanzelfsprekend nemen. En hij flikt het opnieuw ! Wederom vliegt de bal als een kogel over hun hele achterhoede en de keep heen; vlak onder de lat en recht de goal in. Het is 3-0 !!! Tegen zulk zwaar geschut is HSC niet bestand. Deze dubbele dreun komt zo hard aan dat ze nauwelijks nog in hun spel zullen komen. Weliswaar komen ze even voor rust nog met een aanval waarop Thijs weer vakkundig redt, maar ons antwoord is des te harder. Onze verdediger Paul is van ver over links doorgedrongen en hij doet van vlak voor de achterlijn een harde voorzet naar Jeremy die goed is opgekomen. Jeremy bedenkt zich geen seconde en haalt in een direct schot vol uit. De bal knalt rechts de goal in. 4-0 !!!! Bij HSC dringt het besef door dat onze ploeg drie maten te groot is voor hun elftal. Ze willen graag wat drinken, wij kunnen nog wel even wachten, en de scheidsrechter Victor fluit wijselijk voor de rust.

2e helft

Na de rust gaan wij ontspannen verder in de wedstrijd. We spelen dan als een hecht team en gunnen mekaar alles. Dat blijkt ook wel uit de goals die we dan maken. Amper drie minuten spelen als Jeremy na een fraaie voorzet van Sami de 5e goal op het scorebord zet. Nog eens twee minuten later is het Rick die Jeremy assisteert  en Jeremy opnieuw hard de hoek inschiet en het is 6-0 !!!!!! In de tweede fase van de wedstrijd speelt zich veel op de rechterhelft af. Dimitri, Wessel, Ruben en Ivar zijn daar bij allerlei duels langs de lijn betrokken die ze vaak door goed samenspel makkelijk weten te winnen. Zo’n 10 minuten spelen en Rick doet de verdediging van HSC opnieuw sidderen met een afstandsschot vanuit een vrije trap. Phoee, ze mazzelen want ditmaal gaat de bal over.  Een kwartier spelen als Paul opnieuw bijna bij de achterlijn gekomen hard en laag teruglegt voor de goal waar Damian wacht. Damian weet er als ervaren spits op de vierkante meter en vol op de slof een goal uit te halen: het is ZEVEN tegen NUL !!!!!!! Vijf minuten later waagt Sami in hun strafschopgebied weer een hard schot. Maar hoe sterk hij de hele wedstrijd ook heeft gespeeld, hij heeft dit keer pech bij zijn schoten en de bal gaat rechts naast. Dan is het Ruben die met een voorzet vanaf rechts Damian weet te bereiken. Hun keeper die wellicht de sterkste man van hun team is weet Damian’s dit schot te blokken. Giovanni heeft het dan behoorlijk op de heupen gekregen want na een paar eerdere gevaarlijke acties voor hun doel schiet ie dan maar net rechts naast. “Alle ballen op Giovanni !” klinkt het van de zijlijn en van op het veld. Want zo werkt het wel met voetbal, als iemand laat zien dat ie zo’n zin in scoren heeft, geef hem die kans dan ! Even later weet Giovanni bijna met een kopbal te scoren vanuit een corner van Rick. Dan is het weer bijna Giovanni die scoort ! HSC is dan moe gestreden en gefrustreerd. Ze komen niet meer van hun helft af en moeten met de moed der wanhoop onze aanvalsgolven zien af te weren. En laten we eerlijk zijn, wij vinden het na een half uur spelen ook welletjes zo. We hebben met de één voor allen-allen voor één mentaliteit  deze match gespeeld. Vanzelfsprekend hoort daar een prachtige overwinning bij ! Als klap op de vuurpijl kwam daar later ook nog een extra overwinning bovenop.

Wedstrijdindruk

Sportief van beide kanten. Uitstekende arbitrage, er werd nauwelijks gefloten door scheids Victor Wildeboer hij liet ons lekker voetballen.  Ook respect voor de tegenstander die weliswaar niet tegen ons was opgewassen maar vooral begin eerste helft moedig tegenstand wist te bieden.

Tip van de coach

"Super jongens. We zijn trots op jullie allemaal. Vanaf begin seizoen zijn jullie tot een hecht team gegroeid. Ook onze nieuwe jongens die vorig jaar nog op E-niveau speelden hebben laten zien dat ze het D-niveau meer dan waardig zijn. Best moeilijk in het begin met de gewijzigde regels en het grotere veld. Als jullie dit spel kunnen voortzetten na de winterstop belooft het nog veel meer. Want jullie kunnen echt goed voetballen ! Zeker als jullie het vooral samen doen en in zo’n goede sfeer onderling. Jullie hebben als voetballers allemaal je eigen bijzondere kwaliteiten en wij zijn heel benieuwd wat dit team nog meer zal weten te bereiken. Wij als coaches zullen samen met de trainer en hulpcoaches ons best blijven doen en we hebben er dankzij jullie zelf ook veel lol in.(*) Dank jullie wel ! En toch zijn we TWEEDE geworden in deze competitie nu Glimmen verassend heeft verloren vandaag van Be Quick ! DUBBEL FEEST !!!!"
(* Trainer: Tim Wildeboer   Coaches: Martin Kwint en Christian Verolme   Hulpcoaches: Roelof Muller en Reinder Klunder)

Man of the match

Verslaggever heeft menigmaal aangehaald als het om Rick’s afstandsschoten ging; het gaat ‘m nog een keer lukken. Vandaag bracht Rick in de eerste helft op een cruciaal moment zijn mortiergeschut twee keer in stelling en hij schoot 2x onhoudbaar voor wie dan ook het doel in. Tja als je zulke prachtgoals weet te maken, dan blijft dat natuurlijk niet onopgemerkt. Navraag bij supporters en coaches leerde al snel dat er deze wedstrijd  maar een gegadigde is voor de titel van man of the match: Rick Muller natuurlijk !!