A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

6 december 2014 13:30

Scheidsrechter

Yorick van der Velde

Afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de zogenaamde terugronde, de tweede helft van de competitie. Noordwolde A1 als tegenstander, de eerste wedstrijd hadden we na een heroisch gevecht met tien tegen 11 met 3-2 gewonnen. Afgelopen zaterdag begonnen we goed en in de tweede minuut was het Daan die na een mooie pass van Victor uitstekend afwerkte en de 1-0 op het bord zette. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Nog geen twee minuten later werd Daan diep gestuurd, kapte zijn man uit en gaf de bal op maat voor aan Victor die keurig afwerkte 2-1. Daarna werd Noordwolde sterker en speelde het spel zich af op onze helft. Het was dan ook niet vreemd en onverdiend dat Noordwolde de 2-2 en 2-3 op het bord zette. Ik moet daar wel bij opnerken dat er rondom de doelpunten op het gehele veld slap verdedigd werd door ons. Met name over dit punt ging het in de rust. Een tegenstander, Noordwolde, die beter speelt kan en mag maar duels uit de weg gaan en/of makkelijk verliezen niet. Dat die boodschap was aangekomen bleek de tweede helft. Mouwen omhoog en met een instelling van "wanneer het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat" streed werkelijk elke speler voor elke meter. Zonder goed voetbal knokten we op de grens en soms er net iets over voor elke meter en kregen we een overwicht. Dit spierballen voetbal had resultaat. In de 62e minuut was het Sander die net in het veld stond en een voorzet van Yannick op waarde schatte en prachtig afwerkte. A2 rook bloed en vocht door, kansen kwamen en in de 83e minuut bediende Raymond met een prachtige bal Victor die eerst op de lat kopte maar zijn eigen rebound pakte en raak kopte. 4-3 met nog zeven minuten te gaan. Daarna werd Noordwolde nog een keer gevaarlijk met een bal die van dichtbij laag in de hoek geschoten werd maar door Kevin met een uitstekende reflex werd gekeerd.
Vandaag won kracht en mentaliteit van beter voetbal. Een beetje italiaans zeg maar, ik houd er wel van.