FC Lewenborg 1 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

7 december 2014 14:00

Scheidsrechter

Koper, C

FC Lewenborg is de ongeslagen status in de 12e speelronde kwijtgeraakt. De ploeg verloor in de traditioneel lastige uitwedstrijd in Zuidbroek tegen ZNC met ruime cijfers: 5-1. De concurrentie wist niet te profiteren wat betekent dat Lewenborg nog steeds met 6 punten voorsprong bovenaan staat.

De gasten moesten het stellen zonder Daan en Mark Mensinga en de nog niet wedstrijdfitte Yorick, die overigens wel deel uit maakte van de wedstrijdselectie. Dit betekende dat Brian in de spits mocht beginnen en dat er wederom een basisplaats was voor Jannick.

Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld begon Lewenborg  goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal  kansen en mogelijkheden. Ook ZNC kreeg af en toe een mogelijkheid doordat de veelvuldig gespeelde lange bal steeds via de aanvallers gevaarlijk werd. Uit een corner van Thijs Boerkamp was het Mark Wollinga die zijn ploeg koppend op een 0-1 voorsprong bracht. Hierna kreeg de ploeg nog een goede kans via Thijs Boerkamp, maar deze wist de voorsprong niet te vergroten.  ZNC kreeg mede door toedoen van het hobbelveld een corner en dat leverde uiteindelijk de gelijkmaker op: 1-1. In blessuretijd komen de ‘Brouksters’ zelfs op 2-1, nadat de spits koelbloedig de bal onder keeper Melvin tikt. Lewenborg krijgt nog een uitgewezen kans op de gelijkmaker, maar Rinie kiest alleen voor de keeper voor een stiftje, wat een eenvoudige prooi is voor de keeper.

Direct na rust is het wachten op de gelijkmaker, eerst ziet Sheduaan zijn schot op de paal eindigen en niet veel later kopt Rodney een uitgewezen mogelijkheid over. ZNC weet zich in de eerste fase na rust veelal genoodzaakt tot verdedigen op eigen helft en probeert via de reactie gevaarlijk te worden. Tegen de verwachting in komen de gastheren ook op 3-1. Lewenborg wordt zo gedwongen om nog meer risico te nemen om zo op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. De ploeg geeft daardoor veel ruimte in de rug weg en dit is een kolfje naar de hand voor het reactievoetbal van ZNC.  In plaats van spanning in de vorm van een aansluitingstreffer vallen de doelpunten aan de andere kant, de thuisploeg springt uitermate effectief met de kansen om en uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 5-1.

Op basis van scorebordjournalistiek lijkt er sprake geweest te zijn  van een offday en dat Lewenborg weggespeeld is door ZNC. Hiervan was echter geen sprake, vooral na rust was het wachten op de gelijkmaker maar helaas vielen de treffers aan de andere kant.

Volgende week staat de volgende kraker van 3C op het programma. Lewenborg ontvangt dan de nieuwe nummer 2  van de ranglijst SC Stadspark. Het gat tussen deze twee is momenteel 6 punten.

Amusementswaarde: 6 (keiharde strijd, het tempo lag hoog)

Mooiste Goal: Wollinga (zijn 22e competitiedoelpunt)

Man of the match: Thijs Boerkamp (marathon gelopen, continue gevaarlijk)