Scheidsrechter

Denissen, E.H.M.

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg heeft vandaag een zeer ruime overwinning op Hunsingo geboekt. Na twee gelijke spelen tegen de concurrenten WIldervank en Amicitia wist het vandaag weer te winnen. De thuisploeg heerste van begin tot eind en na negentig minuten stond er een 11-1 uitslag op het scorebord.

FC Lewenborg miste vandaag Mark, Daan en Yorick en moest daardoor wat puzzelen in de opstelling. Jannick en Tim debuteerde hierdoor in de basis en lieten een prima indruk achter. Binnen een minuut had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen toen Rinie van een meter of veertien vrij kon aanleggen. Met deze kans was de toon voor deze middag gelijk gezet. Na 8 minuten schoot Mark Nieuwenhuis een vrije trap om de muur heen en kwam de ploeg op 1-0. Daarna bleek FC Lewenborg twee klasses beter dan Hunsingo en creeerden het kans op kans. Uiteindelijk werden er 'maar' drie verzilverd in de eerste helft, waar het doelpunt van Sheduaan zeker het vermelden waard is. Na een goede opening van Jannick kan Thijs de assist verzorgen op de opkomende Sheduaan die het vervolgens keihard binnenschiet.. Er werd gerust met een 4-0 tussenstand.

Na rust kreeg Hunsingo meteen een zeer goede kans maar Melvin maakte deze onschadelijk met een goede redding in de korte hoek. Daarna was het weer de beurt aan FC Lewenborg die in tien minuten drie keer scoorde en het dus binnen het uur al 7-0 was. De wedstrijd was uiteraard al lang en breed gespeeld maar de spelers bleven gretig en maakte er nog vier.Omdat Hunsingo tussendoor nog iets terug deed werd het uiteindelijk 11-1.

Het was goed om te zien dat de opengevallen plekken goed opgevuld werden en jonge jongens makkelijk ingepast kunnen worden in dit team. Voor de derde keer dit seizoen een zeer hoge uitslag en het spel was weer meer dan uitstekend. Volgende week een 'traditioneel' moeilijke uitwedstrijd als FC Lewenborg op bezoek moet bij ZNC in Zuidbroek.

Amusementswaarde: 8 (veel goals en heel veel kansen gecreeerd)
Mooiste doelpunt: Sheduaan Al Taijeb, 3-0 (heerljk binnengschoten)
Man of the match: Mark Wollinga (zes doelpunten........)