A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

29 november 2014 15:20

Scheidsrechter

Klaas Kooistra

Afgelopen zaterdag speelde A2 de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Actief. Laag geklasseerd maar toch is er blijkbaar iets veranderd bij Actief want de ploeg haalt de laatste weken verrassende uitslagen. Ondanks dat we dat weten staan we binnen 25 minuten met 0-2 achter. Blijkbaar was de koude wind niet voldoende en hadden we die achterstand nodig om het vuur bij ons te ontbranden. Na deze 0-2 en een tactische aanpassing van trainer Sean slagen we er in duels te winnen en druk te zetten op Actief. Na een pass op Yannick slaagt deze er niet in de bal onder controle te krijgen maar wel dusdanig van richting te veranderen dat deze voor de voeten komt van Daan die koel afmaakt en de 1-2 op het bord zet. Nog geen twee minuten later is het Mitchel die goed druk zet op het middenveld, zijn duel wint en de bal bij Sohrab bezorgt die met een steekbal Victor een vrije doorgang naar de keeper geeft. Victor laat vervolgens zien dit seizoen een killer te zijn en tikt de bal heel beheerst langs de uitkomende keeper in de hoek, 2-2. De naam Sohrab is gevallen. Normaal ben ik er niet zo van om één individu er uit te lichten, of wellicht ook wel, maar deze zaterdag kan ik daar zeker niet om heen. Ik denk dat Sohrab zo'n beetje al zijn persoonlijke duels heeft gewonnen en afgelopen zaterdag de aanjager was die de wedstrijd deed kantelen. Eerst met zijn assist op Victor waar de 2-2 uit werd gescoord maar ook het winnende doelpunt kwam op zijn naam en dat was niet zomaar een doelpunt. In de 43e minuut kreeg Sohrab de bal op zo'n 30 meter van het doel en met een combinatie van een verwoestende uithaal en een precisie gelijk aan schoten van James Bond verdween de bal over de keeper in de kruising. Volgens mij stond iedereen met zijn mond open van verbazing te kijken. Sohrab zelf bleef heel cool en het commentaar dat mij door mijn hoofd schoot was "en de naam is Waziri, Sohrab Waziri" Absoluut kandidaat voor doelpunt van het jaar en hoe je dat dan heel cool kan vieren.
Na rust hadden we een groot veldoverwicht en uit diverse prachtige aanvallen kwamen legio prachtige kansen. Helaas werd hier niet uit gescoord want dat was een mooie beloning geweest van het zeer goede spel in de tweede helft. Gelukkig lukte het Actief ook niet om te scoren en werd de ruststand ook de eindstand, 3-2 winst.