B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 32

29 november 2014 15:30

Scheidsrechter

Patrick Caspers

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SJO NEC B2 op het programma. Na de zege op Bedum vorige week wilden we deze wedstrijd ook winnen om een mooie serie voor de winterstop neer te zetten en aansluiting te houden bij plek 4.
De wedstrijd begon goed: aftrap, pass terug, diepe pass naar de zijkant, voorzet, kopbal, goal. Binnen een paar tellen stonden we op een 1-0 voorsprong door Kenrick. We konden deze snelle voorsprong echter geen goed vervolg geven. Te veel onrust in het spel en niet echt scherp voorin zorgden ervoor dat we met een 1-0 de rust bereikten. We kregen wel een paar kansen maar doordat we niet wisten scoren konden we geen afstand nemen. In de rust aangegeven wat we anders moesten doen en met de wind in de rug begonnen we aan de 2e helft. Het begin was een kopie van de eerste helft want binnen de minuut lag de bal in het doel. De keeper kreeg een schot van Kenrick niet onder controle en de bal rolde over de lijn. Nu gingen we wel goed door en 10 minuten later resulteerde dat in 3-0. Door goed door te jagen veroverde Kenrick de bal aan de zijkant van het veld van de keeper, passte voor de goal en Reginald schoot de bal hoog in het doel. Dit was te veel voor de keeper van de tegenstander Hij gooide de nodige ziektes over het veld en kreeg rood. Met 10 tegenstanders was de wedstrijd gespeeld. B1 bleef het veld goed breed houden, zocht veelvuldig de zijkanten en speelde de wedstrijd goed uit. Lennart scoorde de 4-0 op aangeven van Mati. Een minuut later scoorde Gianni de 5-0 op aangeven van Kenrick. Vlak na de 5-0 was er een uitbraak van SJO NEC en kregen zij een vrije trap op een meter of 25. De bal werd van richting verandert en leek naast te gaan. Luca probeerde de bal tegen te houden maar kreeg het ding niet onder controle. Een tegenstander was er snel bij om de eretreffer te scoren. Het slotakkoord was echter voor ons. Lennart scoorde zijn tweede en onze zesde van de wedstrijd.
Na een moeizaam begin met 2 verliespartijen in de eerste drie wedstrijden hebben we een goede serie neergezet. Van de laatste 7 wedstrijden hebben we er 4 gewonnen, 2 gelijk en 1 verloren. Dit heeft ons een positie heeft opgeleverd waar nog veel mogelijk is. Omdat Bedum weer verloren heeft staan we op een 6e plek maar met slechts drie punten achter op de nummer 2.