FC Lewenborg blijft ook in 10e wedstrijd ongeslagen

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

23 november 2014 14:00

Scheidsrechter

Hooge, F.

Net als twee weken geleden stond er vandaag wederom een heus topaffiche in de 3e klasse C op het programma. In en tegen Wildervank stond er na 90 minuten wederom een 2-2 eindstand op de borden, maar het spelniveau bracht meer voldoening dan in de wedstrijd tegen Amicitia en hierdoor was het gevoel dat er twee punten waren verloren.

Trainer/Coach Boufarra kon wederom niet over een voltallige selectie beschikken, de ploeg miste keeper Melvin, Mark Mensinga en ook Brian bleek nog niet fit genoeg. Hierdoor was er een basisplaats voor Yaron onder de lat en maakte Tim Westerhoff, na lang blessureleed, weer deel uit van de wedstrijdselectie.

Vanaf het begin van de wedstrijd speelde FC Lewenborg erg volwassen, de ploeg had controle over de wedstrijd en de organisatie stond als een huis. De ploeg kreeg de ruimte van de thuisploeg om op te bouwen en de gasten gingen hier geduldig mee om, waardoor er vaak goede keuzes werden gemaakt. Ondanks het veldoverwicht leverde het geen hele grote kansen op, het enige serieuze wapenfeitje komt van de voet van Thijs Boerkamp.

Na rust krijgt Lewenborg al vroeg de beloning voor het vertoonde spel voor rust; na vrije trap van Thijs Boerkamp blijft de bal in de ‘16’ hangen waardoor Rick Setz de bal het laatste zetje kan geven: 0-1. Kort hierna krijgt de ploeg de uitgewezen mogelijkheid om de voorsprong te vergroten; eerst ziet Rick Setz een halve omhaal van de doellijn gekeerd geworden en in de rebound weet de keeper van de thuisploeg een schot van Mark Wollinga bijzonder knap te stoppen. Wildervank komt uiteindelijk ,door toedoen van de verder goed fluitende scheidsrechter, goedkoop aan de gelijkmaker. De ploeg krijgt een corner toegewezen wat er duidelijk geen was en uiteindelijk valt de 2e bal op randje ’16’ waar een vrijstaande speler de bal achter Yaron schiet: 1-1. Lewenborg lijkt hierdoor even kort van slag, de thuisploeg neemt het moment even over en krijgt vooral via afstandschoten mogelijkheden op een voorsprong. De gasten herpakken zich en lijken zelfs weer op voorsprong te komen, maar Thijs Boerkamp ziet zijn treffer geannuleerd worden wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd komt Wildervank wel op voorsprong, de goal heeft veel weg van buitenspel maar uiteindelijk mag de rechtsbuiten door en deze weet de bal in het doel te schieten. Lewenborg gaat dan met alle macht op zoek naar de gelijkmaker, om zo de ongeslagen status te kunnen behouden en kort voor tijd valt de bal via een scrimmage voor de voeten van Thijs Boerkamp die de bal beheerst hoog in het doel schiet: 2-2.

En zo verliest Lewenborg vandaag wederom twee dure punten, op basis van de 1e helft had de ploeg de wedstrijd moeten winnen maar gezien de late gelijkmaker valt er voor het punt wel wat te zeggen. Komende week krijgt het thuis Hunsingo op bezoek.

Amusementswaarde: 7,5 (vooral op basis van een hele goede 1e helft)
Man of the Match: Thijs Boerkamp (belangrijke gelijkmaker)
Mooiste doelpunt: 2-2 Thijs Boerkamp (zeer belangrijk zo kort voor tijd)