B-junioren zaterdag, B1, 1e klasse 32

22 november 2014 12:30

Scheidsrechter

Vries, M. de

Vandaag weer een topwedstrijd op het programma. De uitwedstrijd tegen Bedum B1 staat op het programma. Bedum staat op de tweede plek en heeft goede uitslagen neergezet tot nu toe. De eerste helft begint moeizaam voor ons. We staat direct onder druk en we komen er slechts mondjesmaat uit. In de 10e minuut krijgen we een corner tegen die door een tegenstander vrij wordt ingekopt. Vooraf voor gewaarschuwd maar helaas.....We blijven onder druk en Bedum krijgt nog een aantal kansen maar scoort niet. Dan na een goede aanval komt Rai oog in oog met de keeper. Hij kiest voor een breedtepass waar voor eigen succes gaan misschien een betere optie was. Vlak daarna komt Bedum op 2-0 en dit is ook de ruststand.
In de rust aangegeven dat we snel moeten proberen om de 2-1 te maken omdat we dan nog een kans hebben. Dat plan lijkt al snel de kast in te kunnen want binnen een minuut komt Bedum op een 3-0 voorsprong en lijkt de wedstrijd gespeeld. Een minuut of vier later komen we echter terug tot 3-1 door een mooie goal van Rai en gaan we er toch weer een beetje in geloven. We komen iets beter in ons spel en het is Luca die ons in de wedstrijd houdt door 3x in een 1 tegen 1 met een aanvaller van Bedum als winnaar uit de strijd te komen. Tien minuten voor tijd passeert Rai zijn tegenstander en zijn voorzet belandt bij Reginald die goed afrondt. Dan zakt het bij Bedum helemaal in en vier minuten voor tijd krijgen we een terechte strafschop wanneer Rai in de 16-meter onderuit gehaald wordt. Wie durft dit op zich te nemen? Reginald neemt de verantwoordelijkheid en schiet de strafschop onberispelijk achter de keeper. We staan gelijk na een 3-0 achterstand! Twee minuten voor tijd veroveren wij de bal uit een ingooi, speelt Rai de bal over zichzelf heen en ziet dan dat hij een vrije weg naar het doel heeft. Dan is hij niet meer in te halen door de tegenstander en het onwerkelijke gebeurt: de bal rolt onder de keeper door in het doel. Bedum is niet meer bij machte om nog iets te doen en als de scheidsrechter voor het einde blaast hebben we met 3-4 gewonnen.
Na deze wedstrijd past alleen maar een groot compliment voor het hele team. Na een 3-0 achterstand zijn we toch doorgegaan en hebben we door keihard te werken de wedstrijd toch nog om kunnen draaien in de laatste 10 minuten.