... (schot)
90'

A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

15 november 2014 14:00

Afgelopen zaterdag moest A2 een wedstrijd inhalen in en tegen Siddeburen. Aan support deze keer geen gebrek. Een grote schare ouders was bereid voor vervoer te zorgen en het team aan te moedigen. Op zich vind ik dit een vermelding en compliment waard. Bij welke club maak je nog mee dat zoveel ouders met A junioren meegaan.
Eenmaal in Siddeburen aangekomen liepen we het sportpark op, oorverdovende muziek schalde uit de luidsprekers rondom het hoofdveld. Geen speler te bekennen op het sportpark, deze entourage moest wel voor ons zijn. Eindelijk de sfeer die we verdienen en op de warming up na het hoofdveld tot onze beschikking. We begonnen erg geconcentreerd aan de wedstrijd, Siddeburen had meer balbezit maar kon niet gevaarlijk worden. In de 14e minuut was het Victor die op aangeven van Raymond (ik tel deze als assist) de 0-1 maakte. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want in de 20e minuut maakte Siddeburen met een geplaatst schot gelijk, ruststand 1-1.
In de rust concludeerden we met elkaar dat het goed ging. De organisatie stond net als een week eerder als een huis en voetballend ging het beter dan een week eerder. Ondanks de oproep van aanvoerder Jimmy om vooral niet binnen de eerste tien minuten na rust op achterstand te komen gebeurde dit toch. Dieptebal Siddeburen 2-1. Net op het moment dat trainer Sean een wissel aan het voorbreiden was om "alles of niets" te gaan spelen scoorde Siddeburen uit een corner 3-1. Toch hadden de wissels effect. Moe gestreden spitsen voor verse krachten en een extra man voorin, binnen een minuut na de 3-1 scoorde Jimmy op aangeven van Aaron met een bekeken schot de 3-2.  Daarna waren er een aantal mogelijkheden, geen grote kansen, op de 3-3 maar zoals wel vaker bij "alles of niets" kan het ook "niets" worden en dat gebeurde. Op dat moment bleek dat Siddeburen geen ploeg is die het spel kan maken maar wel een ploeg is met dodelijk snelle counters. Een counterploeg dus en dat is absoluut geen negatieve kwalificatie. Twee snelle uitvallen en in plaats van 3-3 werd het 4-2 en in blessuretijd zelfs 5-2.
Voor de tweede keer achter elkaar tegen een ploeg uit de top van de competitie verloren en dat is balen. Toch hebben we als team gestreden, zijn we niet weggespeeld en hebben zelfs beter gevoetbald dan de week ervoor. Dat samen met de grote belangstelling van de ouders maakt toch een tweetal positieve dingen om op terug te kijken.
Komende zaterdag spelen we uit in Sauwerd. Laten we de opgaande lijn kwa spel doorzetten en opnieuw met een grote groep ouders afreizen naar de wedstrijd. Het kan niet anders of er moet eens een keer een goed resultaat uit kunnen komen.