Op zaterdag 15 november verzamelden wij ons op de parkeerplaats voor de uitwedstrijd tegen Haren D2. Na een niet te lange autoreis over de weg richting Foxhol kwamen wij aan in Sportpark de Koepel waar de verenigingen VV Haren alsook VV Gorecht domicilie houden. Helaas kon onze spits Jeremy niet aanwezig zijn bij deze match. Misschien dat onze coaches Roelof en Reinder ook daarom voor een wat afwijkende opstelling kozen. Later bleek dat dit ons bepaald geen windeieren zou leggen.

Scheidsrechter

Afwezig

Jeremy Plagmeijer

1e helft

Bij aanvang van de wedstrijd om 10:17 blijkt dat Giovanni de aanvoerdersband heeft overgenomen en als spits in de voorhoede staat. Vanaf het prille begin laat hij zien dat hij deze rol meer dan waardig is. Want het is amper 2 minuten spelen als Giovanni samen met Damian ten strijde trekt richting de goal van de tegenstander. We zijn op dat moment nog niet helemaal warm gespeeld (wat wil je ook met zo’n gure wind), dus komt er nog niet zoveel gevaar uit. We komen nog iets te kort. Haren antwoordt daarop met een tegenaanval die echter snel strandt in ons sterke middenveld.  Dan is het na 5 minuten spelen als Damian dribbelend in een solo-actie dwars door de verdediging van de vijand doorknokt, terwijl Giovanni ze goed afleidt  en een keer schiet (weggeslagen) en.. twee keer schiet en de bal zit erin: 1-0 voor Lewenborg ! Nog eens drie minuten later verlengt Damian een pass op Giovanni die vanuit het midden goed is meegerend richting de goal  van Haren. Hij is bijna in schietpositie en maakt, nadat hij een verdediger slim aftroeft al aanstalten voor een schot. Maar de keeper heeft het spel doorzien en is ver uit zijn goal gekomen om te redden. Een minuut later wordt een doeltrap van Haren snel door ons onderschept. Daarna komt Damian met een afstandsschot. Oei, gaat maar net links naast..  Weer een minuut later is het onze verdediger Paul die vanaf het middenveld met de bal een run maakt richting het doel van Haren. Zijn schot gaat jammer genoeg ook links naast. Nounou, onze tegenstander begint zo wel te begrijpen hoe de verhouding ligt vandaag ! Ze komen wel eens met een tegenactie maar meestal wordt die vroegtijdig in de kiem gespoord. Ze worden weer in hun verdedigende rol gedrukt. Ruben, Joram, Dimitri, Naralle en Bjorn laten de tegenstander bar weinig toe op het middenveld alsmede op onze eigen helft. Haren krijgt geen enkele kans om in hun spel te komen. In de 17e minuut wordt Rik hard geblokt door een verdediger en hij neemt zelf de vrije trap. Jammer, de bal scheert net over hun doel.. Weer even later is het Paul die in een heftig duel in de linkervoorhoede tegen het gras wordt gekwakt. Even later schiet Damian van dichtbij snoeihard richting hun goal, maar tegen de handen van de doelman. Na een schot van Paul onstaat er een corner. Rik neemt ‘m, er zit veel effect in dat schot en hoewel niemand van ons de bal weet te raken draait de bal bijna bij de verre paal de goal in. Oehoe, is dat een voorproefje voor wat later komen gaat ? Zo’n 20 minuten spelen als onze coaches Ivar, Wessel en Sami in het veld in het spel brengen voor Ruben, Giovanni en Dimitri. De boel even opfrissen. Want we strijden allemaal hard ! Een minuut later komt Lars onverwachts met een fraai afstandsschot. Maar de keeper van Haren is inmiddels goed ingespeeld zo blijkt. Dan komt Haren met een tegenactie over links maar Narelle is onverbiddelijk; weg jullie bij Thijs zijn doel ! Het is in de 23e als Paul door het midden al rennend richting doel tegenstander een steekpass plaatst achter de benen van een verdediger langs naar zijn teamgenoot Damian die slim iets heeft ingehouden om een buitenspel te voorkomen. Damian maakt sprintend met de bal koelbloedig af met een snoeiharde goal; wij leiden met 2-0 ! En we hebben er nu lol in zo lijkt het. Want nog eens 6 minuten later breidt Paul in een solo-actie met een hard en hoog schot in het strafschopgebied van Haren de voorsprong uit met een derde goal voor ons: 3-0. Even voor rust vallen wij opnieuw aan. Een afstandsschot van Damian is echter voor de keeper van Haren. Wij gaan met een grote glimlach de kleedkamers in !

2e helft

Waarschijnlijk heeft onze tegenstander flink wat peptalk te horen gekregen in de rust, want ze beginnen sterk. Ze komen in de beginfase van de tweede helft voor het eerst echt in de buurt van onze doel. Wij zitten al in een overwinningsroes lijkt het. Maar de strijd is nog niet gestreden. Hun eerste schot gaat gelukkig rechts langs. Wat later stuntelen we wat voor onze goal na een corner, maar dankzij Thijs met hulp van Dimitri wordt een goal voorkomen. Daarna moeten Bjorn en Narelle op de noodrem door hard mee te lopen met een snel opkomende spits van Haren door het middenveld. Die jongen komt tot voor de goal van Thijs maar wordt van beide kanten afgeschermd (geen afspeelmogelijkheid) en komt uiteindelijk ten val. Teleurgesteld blijft hij liggen. De scheids ziet goed dat het geen overtreding is. Nog een minuut later moet Sami de bal dribbelend ons doelgebied uitwerken en terugbrengen naar het middenveld. Door dit offensief van de vijand worden wij weer wakker. We gaan weer in de aanval ! Ruben versiert even later een corner door een terugspeelbal van Haren slim af te schermen zodat deze over achterlijn rolt. Rik neemt de corner en na een paar omzwervingen komt de bal in Sami’s voet. Sami speelt zich handig vrij en vanaf de grens van hun doelgebied schiet hij hard en onhoudbaar in. Boink, het is 4-0 ! Even later verdedigt Paul op onze helft en hun nummer 10 blijft aangeslagen liggen. Wij zijn al een nieuwe aanval aan het opbouwen als de scheids fluit. Paul helpt de jongen weer in de benen. Een kwartier spelen als Damian weer een hard schot waagt, maar die voor hun hun keeper. In de counter wordt Narelle even afgetroefd en het is Sami die helpt, de bal afpakt en wegwerkt. Ze hebben een corner die goed voor hen valt. Thijs redt en daarna plukt hij de bal snel uit de lucht voor een spits weg. We voelen ons sterk. Na een voorzet van Damian lukt het Wessel net niet om de raar stuiterende bal onder controle te krijgen. Anders konden we weer eentje bijschrijven. Even later schiet Damian opnieuw en hard, maar de keeper kent hem inmiddels goed. Het in de 21e minuut als Paul met een sluwe steekpass Giovanni weet te bereiken die na een korte dribble een venijnig hard schot richting linkerdoelpaal waagt. Jammer, hun keeper is alert. Nog een minuut later komen we over links op en nadat Paul wordt aangespeeld door Lars doet hij niet ver van de achterlijn een hoge voorzet richting het doel van Haren. De bal zeilt over zijn teamgenoten heen en over de verdedigers en de keeper (die dit keer niet goed bij de eerste paal staat). De bal heeft effect en draait bij de verste doelpaal de goal in. Het is geen voorzet meer het is een Goal. “Van Basten !!”wordt er door iemand van de zijlijn gescandeerd. 5-0 voor Lewenborg. Klein poosje breekt Lars door richting hun goal en hij schiet ook hard. Maar de keeper van Haren speelt wel een goede partij, hij redt wederom. In de 24e minuut is het Damian die na een ingooi van Haren de bal overmeestert en 1 op 1 met de keeper de bal hard en hoog in hun doel ramt. 6-0 voor ons ! Een minuut later wordt onze verdediging toch afgebluft door een kleine spits. Thijs lijkt te denken, nouja voor hun eer dan. Eentje mag. Want tijdens de luttele minuten die nog resten vinden wij het wel netjes zo en Haren heeft zich dan allang bij de nederlaag neergelegd. Wij zijn gewoon te machtig voor hen ! HOERA !!!

Wedstrijdindruk

Fair play van beide kanten. Prima arbitrage. Onze tegenstander deed zijn best, maar na de eerste helft was wel duidelijk dat wij gewoon veel meer inzet en kracht toonden in de hitte van de strijd.

Tip van de coach

Kunnen heel kort en krachtig zijn dit keer “Jullie hebben allemaal ver boven jullie kunnen gespeeld. Gunden mekaar van alles. Was bovendien prachtig om te zien hoe jullie ook vanuit ongebruikelijke posities kunnen omschakelen naar jullie gewone taken en vice versa. Als jullie elke wedstrijd er zo tegen aan gaan als vandaag dan komt het allemaal dik in orde. Dus even geen tips maar alleen verdiende loftuitingen vandaag."

Man of the match

Er waren meer spelers die zich om velerlei redenen sterk in beeld brachten met hun spel. Maar de coaches en teamleden waren het er in de kleedkamer unaniem over eens dat één speler in het bijzonder een prachtpot heeft gespeeld: Giovanni was vandaag als spits een welkome verassing in ons spel. Al in de eerste helft was hij meermaals betrokken bij gevaarlijke acties voorin. In de tweede helft was hij ook prominent aanwezig in de voorhoede waarbij hij in duel met hun verdediging de bal vaak onbaatzuchtig en geraffineerd teruglegde op een mee opgekomen en vrijstaande teamgenoot die daarna een strakke voorzet of schot kon doen.  Giovanni was vandaag de man of the match !