Mannen zondag, 1, 3e klasse C

9 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Hadders, Mw. A.

FC Lewenborg en Amicitia delen de punten in de topper van deze speelronde. Na 90 minuten voetbal stond er een 2-2 uitslag op het scorebord, daar waar de gasten niet blij waren met deze uitslag kon de thuisploeg er prima mee leven.

Bij FC Lewenborg ontbraken de nodige mensen waardoor er in de opstelling geschoven moest worden. Max Ponds begon voor het eerst in de basis als linksback, Mark Nieuwenhuis werd rechtsback en Sheduaan startte hierdoor als controlerende middenvelder.

FC Lewenborg liet Amicitia het spel maken en de gasten hadden dan ook voldoende balbezit en werden ook in de openingsfase twee keer gevaarlijk maar doelman Melvin hield zijn doel schoon. Bij de eerste mogelijkheid van FC Lewenborg leek de thuisploeg op 1-0 te komen door een blunder van de doelman die de bal losliet. Yorick tikte de bal binnen maar mevrouw Hadders was van mening dat de keeper werd aangevallen en keurde de goal ten onrechte af. Vlak daarna werd het toch 1-0. Een heerlijke aanval werd door Yorick afgerond en zodoende stond de 1-0 op het scorebord. Daarna kwam de wedstrijd echt los, er werd door beide ploegen geknokt voor elke meter en Amicitia kreeg een goede kans maar ook hier stond Melvin op zijn plek. Vlak voor rust kwamen de gasten, terecht, op 1-1. Een vrije trap werd vanaf een meter of 20 onhoudbaar achter Melvin geschoten.

Na rust begint Amicitia weer fel, krijgt het twee goede mogelijkheden maar daarna komt FC Lewenborg steeds beter in de wedstrijd. De bal wordt beter in de ploeg gehouden en men laat zich in aanvallend opzicht steeds meer gelden. In de 65e minuut komt FC Lewenborg dan ook op voorsprong wanneer Thijs Boerkamp de 2-1 binnen schiet op aangeven van Yorick. Omdat Amicitia nu echt moet komen worden de ruimtes steeds groter en heeft FC Lewenborg in die fase meerdere keren de kans om het in de counter af te maken maar maakt het helaas een aantal keren de verkeerde keuzes. Amicitia raakt vervolgens nog de lat en FC Lewenborg denkt twee keer recht de hebben op een strafschop maar krijgt deze niet. Vlak voor tijd komt Amicitia op gelijke hoogte. Een indraaiende voorzet valt toevallig op het bovenbeen van een van de aanvallers en de bal rolt de verre hoek in.

Al met al hadden de gasten wellicht wat meer overwicht en mogelijkheden maar was de thuisploeg onfortuinlijk bij de afgekeurde goal en de niet gegeven strafschoppen. De grote winnaar was het publiek, die een echte wedstrijd zagen tussen de ongeslagen teams. Volgende week een weekendje vrij en daarna op naar de volgende topper wanneer FC Lewenborg het in Widervank de nieuwe nummer twee van de ranglijst treft.

Amusementswaarde: 8 (spannend potje voetbal)
Man of the match: Yorick van der Velde (speelde een uitstekende wedstrijd)
Mooiste doelpunt: 1-0 Yorick van der Velde (vooral de voorafgaande steekpass en loopactie waren briljant)