A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

8 november 2014 15:00

Scheidsrechter

Patrick Caspers

Afgelopen zaterdag heeft A2 de thuiswedstrijd tegen Omlandia A1 verloren met 0-2. Omlandia A1 was vorig jaar met een straatlengte voorsprong kampioen geworden in deze klasse. Vanwege het meespelen van een dispensatiespeler is Olmandia niet gepromoveerd en moet het dit jaar nogmaals in deze klasse proberen. Ook dit jaar doet de ploeg weer bovenin mee en dat is te merken. Kwamen we in de bekerwedstrijd nog met een zeer verdienstelijke 3-3 weg, afgelopen zaterdag moesten we onze meerdere erkennen in een wedstrijd tegen een betere tegenstander.
Voor de wedstrijd hadden we afgesproken niet over ons heen te laten denderen en de tegenstander het zo moeilijk mogelijk te maken. Dit lukte door een combinatie van een aangepast tactisch concept en zeer geconcentreerd spel van onze kant. Omlandia had een veldoverwicht was een paar keer gevaarljk maar wist niet tot scoren te komen. Zelf werkten we hard maar hadden geen kans op een doelpunt. De sfeer in de rust was opmerkelijk. Aan de ene waren trainer en leider vol lof over het geconcentreerde spel. Aan de andere kant waren de spelers niet echt gelukkig met de wedstrijd omdat even lekker een potje voetballen, kansen creeëren en scoren er de eerste helft niet in had gezeten. Voor de tweede helft was het voornemen om geconcentreerd te blijven verdedigen en door toch wat meer te gaan voetballen zelf ook kansen te scheppen. Wellicht blijft het lang 0-0, krijgen we een kans en stelen we de overwinning. Die gedachte kon in de tweede minuut na rust al in de prullenbak. Diepe bal achter de verdediging, een spits die knap aanneemt en beheerst scoort, 0-1. Tien minuten later was het 0-2 uit een mooi ingeschoten vrije trap. Daarna kwamen we zelf wat meer aan het voetballen en waren er toch twee mooie kansen op een goal. Helaas lukt het niet om te scoren. Heren en dame: ik begrijp heel goed dat dit voor de meesten van jullie niet de leukste wedstrijden zijn om te spelen. In onze competitie zijn er samen met Omlandia nog twee tegenstanders die kwa nivo behoorlijk boven de rest uitsteken. Ik heb het dan over Oosterparkers en Siddeburen. Wanneer we zo geconcentreerd spelen als afgelopen zaterdag zijn we aan elke andere tegenstander gelijkwaardig of sterker. Daarnaast zul je zien dat op een dag dat alles meezit  met dit geconcentreerde spel je vanzelf een keer wel punten haalt tegen een koploper. Wellicht komende zaterdag al wanneer Siddeburen onze tegenstander is, wie weet........