D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 31

8 november 2014 11:15

Scheidsrechter

Joel Rutgers

Ja, op zaterdag 8 november was het dan zover. We moesten de grootste opponent van de competitie treffen op ons eigen thuisveld in Sportpark Lewenborg; Achilles 1894 D5 uit Assen. Een tegenstander die met 7 gewonnen partijen en een respectabel doelpuntensaldo van 60 goals de stand leidde. Maar we kenden ook het verhaal van de god Achilles die uiteindelijk toch niet zo onoverwinnelijk was als hij leek. Tja, nobody is perfect toch ? Onder leiding van onze coaches Martin en Christian gingen we daarom met volle moed deze strijd aan. In ieder geval waren de weergoden ons wederom welgezind.

Joël Rutgers

Afwezig

niemand

1e helft

Achilles zoekt het direct na hun aftrap om 11:15 in het offensief. Na 2 minuten spelen heeft de tegenpartij een corner die door Thijs over de achterlijn wordt weggeslagen. Uit de tweede corner ontstaat weer een doelkans alleen weet Narelle goed te storen waardoor Thijs het doel moeiteloos weet te bewaken.  De tegenstander komt vaak over de rechterflank opzetten maar ze hebben op het middenveld aantal robuuste spelers staan en proberen het vervolgens vaak dwars door het midden. Wessel, Giovanni, Ivar en Joram doen daar veel verdedigend werk. Op links is het Dimitri die flink tegendruk zet en opkomende aanvallers blokt waarna hij de bal snel weer hoog naar voren brengt. In de 7e minuut heeft Achilles opnieuw een corner en de bal wordt redelijk hard hoog richting ons doel gekopt. Bal raakt de onderlat en stuitert vervolgens net voor de doellijn terug het veld in. Thijs grijpt de bal snel. Scheidsrechter Joël is gelukkig in de buurt en hij constateert terecht dat het geen goal is. Oeff. Achilles dimt daarna een beetje in zo lijkt het. Een minuut later als wij voor het eerst een goede tegenaanval beginnen met een doorbraak van Damian die de bal echter net iets te ver voor zich uit speelt. Hun achterste verdediging schiet bij deze doorbraak de bal hard over de zijlijn. Doen ze vaker trouwens. Dit ook als er voldoende aanspeelmogelijkheid lijkt te zijn. Wat is dat ? Onzeker ?  Weer een minuut later stormt een kleine maar wendbare spits van de vijand richting Thijs zijn doel. Bjorn en Narelle verdedigen goed. In het strafschopgebied rent Narelle met hem op, ze tikt de bal uit zijn loop en hun spits komt ten val. Narelle heeft op dat moment de handen al omhoog dat haar niets valt te verwijten. Dat is ook zo, dus Joël laat doorspelen. In de 10e minuut hebben wij na een aanval over rechts een corner. Damian schiet richting Rik die voor hun doel staat opgesteld. Jammer, Rik komt vanuit zijn positie net wat te kort anders had hij ‘m langs de keeper erin getikt. Mooie poging ! Drie minuten later komen wij onder vuur te liggen. Thijs moet binnen 5 seconden twee keer redden. Onze coaches hebben opgemerkt dat er wel degelijk goede kansen voor ons liggen. Ze besluiten daarom om de voorhoede te versterken door Jeremy in het veld te brengen. Het helpt want er onstaat nog meer druk naar voren. Maar doordat wij nu meer aanvallen ontstaat er achterin soms ruimte waar hun spitsen handig gebruik van maken in de rebound. In de 16e minuut schakelen we na een aanval iets te traag om. Onze verdediging maakt klein foutje waardoor twee aanvallers van Achilles in schietpositie komen. Binnen enkele seconden is het eerst Thijs die redt, dan is het Sami die een tweede schot wegkaatst en dan komt een derde schot. Van dichtbij, hard en laag dit keer.. onhoudbaar.. Achilles leidt met 1-0.. Nog geen minuut later komen wij snel over de rechterflank opzetten. Ze onderschatten ons daar, want Jeremy weet dan in een sprint door te breken. Hij wacht net iets te lang want daardoor weet een verdediger zijn schot van richting te veranderen. Drie minuten waagt onze spits Damian na een hoge bal vanuit het middenveld een schot. Jammer, gaat net rechts langs hun doel. In de 20e minuut valt Achilles in een buitenspel-val van ons. Lekker dan !  klinkt het van onze spelers. Drie minuten speelt Narelle gecontroleerd terug op Thijs. Thijs raakt de bal echter niet goed en een diepe spits van Achilles overmeestert de bal en schiet. Thijs maakt foutje goed met een fraaie redding. Bijna een half uur gespeeld als Jeremey uithaalt met een schot die door hun keeper wordt weggebokst waarna onze vrijstaande Ruben schiet. De bal ketst tegen een verdediger verandert van richting en hun keep weet de bal nog maar net bij de linkerdoelpaal te grijpen. Oehoehoe, dat was mooi geweest.  Een minuut later is het Narelle die goed mee rent met hun gevaarlijkste spits een razendsnelle bruine jongen en zijn stormloop op ons doel afketst. Even voor rust is het Paul die goed verdedigend werk doet bij de eerste paal na een corner voor Achilles. OK dan, met een kleine achterstand de rust in tegen de koploper. Niet slechte !!

2e helft

Na de rust breidt Achilles in de 10e minuut de voorsprong uit met een tweede goal. Wederom is het verdienste van hun belangrijkste spits die door stug doordouwen in ons strafschopgebied weet te scoren. Een minuut later moet onze verdediging op de handrem door een doorgebroken speler op een nette manier te tackelen. Het is vlak voor ons strafschopgebied. Wij stellen een muurtje op. Hoewel het eerste schot geen doel treft kan een van hun opgekomen spelers opnieuw schieten. Thijs redt echter vlakbij de rechterdoelpaal. In de 12e minuut wordt Paul aangetikt op zijn knie en hebben wij een vrije trap. Een minuut later vallen zij weer aan alleen met een hoge bal naar voren die slim door Thijs wordt opgepakt door tot aan de rand strafschopgebied uit zijn doel te komen. In de 14e minuut wordt een nieuwe bal in het spel gebracht nadat de andere in een sloot is gaan zwemmen. Even daarna keert Thijs de bal fysiek half in botsing met een tegenstander die teleurgesteld blijft liggen hopende op een kadootje. Hij moet echter nog even wachten op Sinterklaas. Bijna een kwartier gespeeld als Achilles uit een superstrakke voorzet vlakbij de rechter cornervlag weet te scoren. Het schijnt dat het mogelijk een eigen goal was. Kan gebeuren, het was gewoon een bloedlinke voorzet, beetje geluk erbij dan voor Achilles en ze scoren. Geeft niet, want we knokken gewoon door ! En hoe, want een minuut later is het Jeremy die in een solo-actie in duel met hun keeper de bal met een laag lopje in de goal van Achilles deponeert. Meer dan verdient deze goal voor ons team. De supporters staan dan ondanks de 3-1 achterstand als 1 man achter het team en fanatiek aan te moedigen. Iedereen is blij. Een minuut later is het Ivar die een doorbraak over de linkervleugel voorkomt met een juiste tackle. In de 20e minuut vindt er een smeriger overtreding plaats op onze verdediger Paul. Vlak voor ons doelgebied zet Paul een aanvaller van Achilles van de bal en sprint naar voren. Diezelfde speler trekt Paul dan in achtervolging naar beneden en plant zijn schoennoppen in zijn knie. Joël fluit voor een vrije trap en Paul wordt aangeslagen door Christian van het veld gehaald. Wij hebben vervolgens nog een paar redelijke kansen. In de 25e minuut zet Narelle een aanvaller van de bal met een fraaie sliding. Even daarna mazzelt Achilles met een 4e goal. Hoewel de strijd is gestreden gaan we door en Damian haalt vlak voor de goal hoog uit op een voorzet van Jeremy die zich over rechts heeft doorgeknokt. De bal is net tikkeltje te hoog waardoor hij ‘m niet voluit kan raken. Anders was die keeper kansloos geweest. Als enkele minuten later het eindsignaal klinkt verliezen wij weliswaar. Maar met onze kinnen omhoog !

Wedstrijdindruk

Sportief van beide kanten. Prima arbitrage. Scheidrechter Joël legde uit dat hij de overtreding op Paul in de tweede helft waar duidelijk wraak uit sprak, graag met een gele kaart had willen beantwoorden. Maar dat het op dit niveau niet mogelijk is. Het was de eerste helft leuk te zien hoe Achilles zich soms verrast op koppie stond te krabben. Ze waren tamelijk onder de indruk. Dat betere teams vaak ook de nodige mazzel hebben bleek in de tweede helft. Daarentegen was het ons team die als een stel goden stond te spelen.

Tip van de coach

Onze coaches zijn trots op dit team “Nouja, dan verlies je vandaag. Maar wat heeft ons team vandaag een inzet en vechtlust getoond. We hebben allemaal laten zien wat we waard zijn. Gunden mekaar ook veel. Goed, er zijn nog een aantal zaken waar we onszelf moeten verbeteren. Positiespel en ook goed blijven kijken en mekaar zoeken. Maar dat is voor de training. Vandaag kunnen jullie je na afloop van deze wedstrijd recht in de spiegel aankijken en trots zijn dat je zo’n tegenstander het vuur aan de schenen hebt gelegd. Zo’n spelletje kan raar lopen dan. Was onze goal iets eerder gekomen in de 2e helft dan hadden we misschien nog wel voor een wonder gezorgd in deze competitie. Goed gevoetbald allemaal !"

Man of the match

Beide coaches geven aan dat je nu eigenlijk moet spreken van men of the match. Want jullie hebben allemaal gevochten als leeuwen. Verslaggever moet hier echter streng zijn want er kan maar een de man of the match zijn. Navraag onder supporters gaf aan dat Narelle met haar snelle sprints en verdedigende acties menige aanval van Achilles in een vroeg stadium wist te neutraliseren. Zij stond haar mannetje bij elke doorbraak en zij is dan ook terecht de man of the match !