68'
75'

A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

1 november 2014 12:30

Afgelopen zaterdag op een zonovergoten sportpark trad A2 aan tegen Lycurgus A2. In een uithoek op het sportpark, bij de korfballers, die er overigens niet waren, floot de scheidsrechter om 12.30 uur voor het begin van de wedstrijd nadat hij eerst op zeer luide toon iedereen duidelijk had gemaakt wat niet mocht en welke sanctie daar dan op stond. Vijf minuten na het begin stopte de beste man de wedstrijd, niet vanwege een overtreding of iets dergelijks maar vanwege het lange haar van Noa. Dit moest in een staart. Nu weet ik niet of het daar door kwam maar we waren door dit rommelige begin wel een beetje van de leg en kwamen al snel met 1-0 achter. Gelukkig was dit binnen twee minuten al rechtgetrokken. Fedde dekte goed door, won het kopduel en stelde Victor in staat de 1-1 aan te tekenen. Vijf minuten daarna forceerde Victor een eigen doelpunt van Lycurgus en was de stand 2-1 voor ons. Weer vijf minuten daarna maakte Victor de 3-1 na een individuele actie. Wanneer je dit allemaal leest denk je vast "dat ging lekker en er volgt nog veel meer" Toch klopt dit niet, ons spel liep niet lekker en om met Jimmy te spreken "we zaten geen moment goed in de wedstrijd en er mislukte veel" Hoewel we in de rust een duidelijk strijdplan hadden afgesproken ging het de tweede helft zelfs slechter dan de eerste helft. Lycurgus kwam terug tot 2-3. Gelukkig herpakten we ons wat en als snel maakten we de 2-4. Aanval over Yannick, bal hard voor het doel en Aaron tikte hem binnen. Ook daarna kregen we kansen op meer maar helaas bleef het bij 2-4.
Hoewel ik kritisch ben mag ik toch graag zoeken naar iets positiefs. Slecht spelen en toch winnen is volgens mij het positieve aan deze middag. Over scheidrechters ga ik in verslagen maar niets zeggen had ik me zo voorgenomen.