Scheidsrechter

Lemmen, P

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg won vorige week de periodetitel in eigen huis tegen Zuidlaarderveen en kon dus met een goed gevoel afreizen naar Siddeburen. Vorig jaar waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd maar was Siddeburen in beide wedstrijden twee keer wat gelukkiger dan de oranjehemden.

In de opstelling vandaag een wijziging ten opzichte van een week eerder. Doelman Melvin verbleef het weekend in Londen. De plek onder de lat werd overgenomen door Yaron die voor het eerst dit seizoen minuten maakte in competitieverband.

FC Lewenborg had het in de beginfase lastig. De bal kon moeilijk in de ploeg gehouden worden en er werd te snel voor de lange bal gekozen wat vaak niets opleverde. Siddeburen was in dat deel van de wedstrijd wat beter en kwam ook op een 1-0 voorsprong. Bij een indraaiende corner kon de spits van de thuisploeg geheel vrijstaand inkoppen. In de fase daarna bleef de thuisploeg gevaarlijk met corners en kreeg het ook nog twee keer een goede mogelijkheid maar door adequaat optreden van Yaron bleef het 1-0. Na een half uur kwam FC Lewenborg op gelijke hoogte, een voorzet van Mark Nieuwenhuis werd erg slecht verwerkt waardoor Thijs alleen op de doelman af kon en met een heerlijk stiftje de 1-1 op het scorebord schoot. Vlak daarna stond de ploeg ineens op voorsprong. Na een verre ingooi van Mark Nieuwenhuis was het topscoorder Mark Wollinga die in de scrimmage raak schoot, 1-2.

In de rust verliet Daan het veld zijn plek werd ingenomen door Mark Mensinga. In de tweede helft liet FC Lewenborg zijn ware aard zien en binnen twintig minuten stond het 1-5. Allereerst was het Rodney die in de kluts de 1-3 binnenschoot en vlak daarna mocht Rinie aanleggen voor een strafschop. Yorick werd vlak daarvoor in volle vaart onderuit gehaald en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De keeper werd de verkeerde kant opgestuurd en Rinie schoot raak. Toen gelijk daarna Thijs zijn jagen beloond zag worden met balbezit en de 1-5 binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. Dat daarna Siddeburen nog twee keer scoorde, een verdwaalde voorzet viel binnen en een goed afstandschot in blessuretijd, was alleen nog van belang voor de statistieken.

Zodoende blijft FC Lewenborg nog steeds ongeslagen en staat het met de maximale scoren van 24 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. Komende zondag wacht een mooie uitdaging als het tevens ongeslagen Amicitia op bezoek komt. Een heuse topper in de derde klasse C.